I Stockholmsområdet har två hundar sökt akut vård efter att ha fått i sig matbitar med fiskekrokar. Hunden på bilden har inget med de aktuella fallen att göra.

"Hundbullar" med fiskekrokar i Stockholm - två hundar till sjukhus

Under förra veckan har två hundar vid olika tillfällen fått i sig "hundbullar" med inbakade fiskekrokar. Båda har tvingats att akutopererats på djursjukhus.

I början på förra veckan tvingades en hund åka akut till veterinären efter att ha fått i sig "hundbullar" med två fiskekrokar inuti. Det var när 9-årige plotthunden Scott, började att spy som ägaren misstänkte att något stod fel till - väl på djursjukhus visade det sig att två fiskekrokar har fastnat i tarmen. Hunden tvingades att opereras akut, och överlevde som tur är.

Händelsen skedde i Svinninge, utanför Stockholm. Det är inte första gången det händer i området, enligt TV4, som har intervjuat ägaren Thomas:

– Hur kan det finnas någon som är så ond? Man har inhandlat och stått och gjort de här. Det är så utstuderat.

Enligt Thomas har två andra hundar varit nära på att få i sig liknande föremål, som tur var hann ägaren hindra hundarna i det fallet från att svälja.

Ytterligare en hund har opereras akut - fiskekrokar i magsäcken

Men senare under samma vecka hände det igen. Ytterligare en hund fick i sig en matbit med en fiskekrokar i Stockholmsområdet, den 8-åriga Bazinga, en dansk-svensk gårdshund.

– Hunden kom in till oss tidigt i dag för en akut operation efter fynd av fiskekrok i magsäcken. Det här är andra fallet på kort tid hos oss, säger Anna Bodegård Westling, chefsveterinär på AniCura Djursjukhuset Albano i Danderyd till TV4.

Även Bazinga överlevde operationen, men natten till fredag insjuknade han igen.

– Det är fruktansvärt, det är som en mardröm och man sitter helt på nålar och darrar av ilska och rädsla. Vi bor inte där ute men vi känner verkligen med alla människor som inte vågar gå ut med sina hundar och barn där ute nu, säger matten Anki Fredriksson.

– Vi förstår inte hur folk kan vara så här onda och göra någonting sånt här. Jag har inte sovit på ett dygn nu. Man är så orolig, säger husse Karl-Gunnar Fredriksson.

Händelsen är polisanmäld.