Portugisisk vattenhund.

Här är 13 av världens lurvigaste hundar

Gullig, ulligt, krulligt, eller långt och silkeslent... Vi älskar våra lurviga hundar. Här är 13 av världens hårigaste hundraser.

  • Afghanhund: En elegant och majestätisk ras med en lång, silkeslen päls och en lugn, värdig natur. Ursprungligen från Afghanistan, används den ofta för jakt och utställningar. 
Stiliga, snabba och ståtliga - afganhunden.
Afganhund.
  • Old english sheepdog: En stor, robust herdehund med en ymnig, fluffig päls som ger ett charmigt och till synes oberört utseende. Lekfulla och tillgivna familjehundar. 
  • Puli: En unik ungersk vallhund med päls som liknar dreadlocks. Deras intensiva blick och alerta natur gör dem till utmärkta vallhundar och sällskapsdjur. 
Puli.
  • Komondor: En mäktig ungersk vakt- och boskapshund med en imponerande päls som fungerar som både isolering och skydd. Trots sitt stoiska utseende är de lojala och beskyddande över sin familj. 
Komondoren Özike som idag är i hundhimlen.
  • Tibetansk mastiff: En imponerande och kraftfull ras med en tjock, dubbel päls som ger skydd mot kalla klimat. Deras lugna och beskyddande natur gör dem till utmärkta väktare och följeslagare. 
Tibetansk mastiff - med en lurvig och köldtålig päls.
  • Bearded collie: En skotsk herdehund med en lång, lurvig päls och ett karakteristiskt skägg. De är intelligenta och aktiva hundar som älskar att arbeta och leka med sin familj. 
Bearded collie.
Bearded collie, mamma och dotter.
Bearded collie.
  • Shih Tzu: En liten hundras från Tibet känd för sin långa, silkeslena päls och sin charmiga personlighet. Trots sin litenhet är de modiga och tillgivenhet, och de älskar att vara i centrum för uppmärksamheten. 
  • Berner sennenhund: En stor, robust schweizisk vallhund med en tjock, mjuk päls och en mild och vänlig natur. De är utmärkta familjehundar och arbetare som trivs med aktivitet och närhet till sin familj. 
Berner sennenhund.
  • Newfoundlandshund: En stor, stark arbetshund med en tjock, vattenavvisande päls och en mild och kärleksfull natur. De är utmärkta simmare och räddningshundar och är kända för sin omtänksamhet gentemot människor. 
Newfoulandshunden Teddy.

Lhasa Apso: En liten tibetansk ras med en lång, luftig päls och en självsäker och alert personlighet. De är lojala och oberoende hundar som är kända för sin elegans och förmåga att vara utmärkta vakthundar. 

Billy av rasen Lhasa Apso.

Nederlandse schapendoes: Den holländska schapendoesen är känd för sin intelligens, vaksamhet, glädje, livlighet, mod, vänlighet och aktiva natur. Schapendoesen utvecklar en stark tillgivenhet och lojalitet gentemot människor i dess omgivning och bör fungera väl med andra hundar och djur. 

Smulan av rasen schapendoes - här har matte stickat en kofta av hennes päls. Vila i frid smulan!

Portugisisk Vattenhund: Denna ras är en intelligent och livlig hund. Den är lämplig som sällskapshund men behöver vanligtvis en god portion aktivitet eftersom de flesta av dem trivs med att arbeta. Dessutom är de tillgiven och sällskapliga och trivs i grupp. 

Zilla, portugisisk vattenhund.