Månadens Sötnos – Benny!

Månadens Sötnos – Benny!

Efter 3 års planerande så fick Hanna och hennes familj hem sin rescue-hund från Rumänien. Benny är nu åtta månader och han blir bara goare och gladare för varje dag som går.

– Vi vet inte vad han har för blandning i sig men vi har faktiskt denna vecka skickat iväg ett DNA test för att få svar… superspännande! Men vi kunde inte bett om någon bättre hund. Det tog inte lång tid här hemma innan han var den valp han alltid var meningen att vara. Bus, en varm bädd, massa gott och promenader varje dag är nu det dagliga schemat.

Hur mötte du Benny?

– Jag såg honom av en slump på Norrlands hundadoption och direkt visste jag att han var den rätta, så vips så fick adoptionen med honom i transporten som gick till Sverige två dagar senare. När de väl var framme 02.30 på natten uppe i Luleå åkte vi och plockade upp honom, första natten sov han ingenting men jag satt uppe med honom så han fick känna kärlek och trygghet.

När är han som gladast?

– Det som gör honom allra lyckligast är när han har haft hundvakt och vi kommer hem, svansen och hela kroppen viftar så mycket att han inte kan stå stilla. Men utöver matte och husse är det nog hans frisbee som vi kastar ute på gården som han gillar och som gör honom glad.

Vad gör han om dagarna?

– Om dagarna så tar han för de mesta lugnt medan matte sitter och jobbar på sin dator, men på lunch- och rastpauserna får han komma ut och röra på sig, antingen en promenad eller bus på bakgården. På helgerna så är han på språng, ofta hos människofarmor/farfar för att kolla en hockeymatch eller ute i skogen och promenerar.

Vad tycker inte Benny om?

– Bennys värsta fiende är dammsugaren, trots husses och mattes försök att introducera den lite och försiktigt så finns det inget värre.

Vad gör han när ingen ser?

– Trots att han varit en väldigt lugn och skötsam hund så har han också hittat på hyss. När man inte ser så snor han mössor, vantar, halsdukar eller liknande som är mjukt och bär dessa till sin bädd, ibland bara för att tugga på och ibland för att bara ha sakerna där.

Vad är Bennys favoritmat?

– Bennys favoritmat förutom sitt torrfoder som han älskar skulle jag säga är tonfisk.

Vilken är hans favoritplats?

– Hans favoritplats är där matte är, det finns inget bättre ställe på jorden.

Är din hund Månadens Sötnos?

Skicka in ditt bidrag så har din hund chansen att bli Månadens Sötnos. Skicka ett mail med en högupplöst bild, lite fakta om vovven och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge ditt namn och adress.

Skicka detta till:

red@harligahund.se

Du kan också ladda upp en bild och en presentation av hunden på vårt Facebookflöde.

Vinnarhunden blir presenterad både i tidningen och med en liten längre presentation här på Härliga Hund-sajten.

Vinnaren får en halvårsprenumeration på tidningen Härliga Hund. (Är du redan prenumerant så förlänger vi den nuvarande prenumeration med 6 nr).

Aktuellt