Blodpudding i ugn är ett enkelt och billigt sätt att göra smaskigt hundgodis!

Gör ditt eget hundgodis: Torkad blodpudding!

Att göra sitt eget hundgodis kan ha många fördelar! Dels kan det vara mer ekonomiskt, men det kan också vara mer hållbart om du exempelvis har lite rester kvar från middagen. Vår redaktör Anna tipsar här om sina bästa DIY-tips för att göra eget hundgodis!

Har du lite överbliven blodpudding hemma efter middagen eller har du hittat blodpudding på extrapris? Då kan det vara ett perfekt läge att göra torkad blodpudding till hunden. 

Du behöver: 

  • Valfri mängd blodpudding, exempelvis ett paket
  • Ugnsplåt
  • Bakplåtspapper

Ny proteinkälla? Testa om hunden tål det först!

Är det en helt ny proteinkälla för hunden så testa först med mycket små bitar för att se om hunden tål det. Allt godis är såklart en belöning och ska ges med måtta. Tänk även på att anpassa mängden utifrån hundens storlek. En stor hund klarar såklart av att äta mer än vad en liten hund behöver få i sig.

 

Gör såhär:

  • Starta ugnen och sätt den på 100 grader 
  • Tärna blodpuddingen i valfri storlek 
  • Lägg bitarna på bakplåtspapper och lägg in i ugnen 
  • Lägg in bitarna i ugnen, minst 30 minuter. Beroende på hur torra/hårda du vill ha bitarna kan du låta de ligga inne i flera timmar. Ju längre tid de ligger i ugnen, desto torrare blir dom.

Förvara luftigt

Förvara de torkade bitarna luftigt och bara i ett lager. I en tät plastpåse eller plastburk finns det risk för de torkade bitarna att mögla. Du kan även frysa in godiset om du vill, och plocka fram när det är dags att använda!

Tips: Gör ett gäng riktigt små bitar som du kan använda när du tränar hunden, så slipper hunden bli mätt!
Ps: Kom ihåg att det snart är påsk! Börja förbered redan nu för hundens egna påskägg - det är inte bara för barnen det är roligt med påskäggsjakt i trädgården!