Zigge kör traktorgrävare

Zigge kör traktorgrävare
Zigge är en klok hund. Blicken är fokuserad och rörelserna väl avvägda. Trots att den stora traktorgrävaren kränger och skakar, när husse Mikael Björk gräver ledningsdike på den skånska landsbygden, står Zigge stadig framme vid rutan och har total koll på varje skoptag.

– Han är med. Han är intresserad av saker och ting, konstaterar Mikael Björk som är maskinentreprenör i sydöstskånska Löderup.

Det är tidningen ATL som berättar om Zigge som är en korsning mellan tibetansk Papillon och Shih-Tzu och när Mikael Björk fick honom som valp var inte tanken att han skulle vara med i hytten varje dag. Men eftersom sambon har en hårsalong och Mikael är ute och jobbar i maskinen varje dag så fanns det inget val. Zigge blev en hytthund. Och det trivs han med.

– På morgonen står han vid ytterdörren och väntar på att vi ska gå. Utom på helgerna då vill han inte stiga upp förrän vid niotiden, berättar Mikael.

Pigg & frisk hund

Under arbetsdagarna går Mikael en runda med honom vid frukost och middag mellan grävpassen. Och livet i hytten håller hunden i trim.

– Han har aldrig varit sjuk och är pigg för sin ålder, säger Mikael.

Läs också: Bestämmer din hund mer än du?

När det blir tråkigt somnar Zigge vid husses fötter ostörd av bullret, i närheten av varmluftsblåset. Han har en hörna av hytten som är hans egen. Eftersom husse är noggrann och tar av sig skorna i den moderna Huddig-maskinen är det rent och snyggt på golvet.

När arbetsdagen är slut tar sambon Zigge på en kvällsrunda och vid åttatiden är ”batteriet” slut. Då somnar hunden lugnt och drömmer förmodligen om enorma ben som grävs upp och ner med grävmaskin.

PS. Det finns en film på ATL:s Facebook med Zigge i hytten. Spana in den här!

Läs också: 10 tecken på att hunden är din sanna livskamrat

 

Aktuellt