Passar en westie dig?

Passar en westie dig?

Westien är lekfull livet ut. Den är tålig, aktiv och dessutom expert på att koppla av. Det är lätt att bedåras av lilla söta west highland white terrier. Därför är det bra att veta att det är en stor hund i en liten terriers kropp.


Modig och uthållig, glad, tillgiven och energisk. Lekfull högt upp i åren. Westien är lugn inomhus, men definitivt ingen knähund.

westie2
Den har kallats ”En ängel i en terriers kropp”. Innebörden av orden är tydlig: Fostra westien ordentligt så har du världens bästa kompis ett hundliv framöver.

westie3
Rasen är populär i stora delar av världen. I Sverige finns cirka 3 000 westier. Tiken får små kullar. Genomsnittet ligger på cirka 3,2 valpar och att tikar går tomma är relativt vanligt. Blir gammal, 13 år är vanligt.

westie4
Fungerar fantastiskt bra i en barnfamilj, så länge alla respekterar det faktum att en hund är en hund och ingen leksak.

westie5
Har du bara en westie följer den människans ledning. Har du fler behövs ordenlig lydnad, annars följer hundarna varandra i stället för dig.


Det sägs att westien har ett mildare humör än andra terrierraser. Det ligger en del sanning där, men glöm inte att en terrier alltid är just en terrier.

westie8
En westie ska trimmas var tionde vecka. Det arbetet tar cirka fyra timmar. För övrigt är det stålkam genom pälsen en gång i veckan som gäller.

 

Aktuellt