Vill du bli lycklig? Gå en hundpromenad

Hur ser din bild ut när din hund är som gladast? Bild Getty Images.

Vill du bli lycklig? Gå en hundpromenad

Vem vill inte vara lycklig? Eller bara lyckligare? En lycklig hund har oftast en lycklig matte och husse. Och nu har man forskat fram att en hundpromenad är en väg till lycka. Varför? För att vi tror att hunden är lycklig, och då blir vi lyckliga!

Vi vet alla att våra hundar behöver promenader. De behöver rörelse, såväl som mental stimulans, för att vara nöjda och må bra. Så var dag ger vi oss ut på promenad. Men det är inte bara vår känsla av ansvarigt hundägande och de hälsofördelar som det för med sig som får oss att göra detta. En mindre studie vid University of Liverpool fann att en viktig anledning för oss att gå ut med våra hundar är att det gör oss lyckliga. Och varför gör det oss glada? Eftersom vi tror att det gör våra hundar lyckliga också.

För hundens skull

Forskningen genomfördes med hjälp av intervjuer med en liten grupp hundägare. Det avslöjade att motivationen till att fortsätta promenaderna var att de tyckte att deras hundar njöt av dem. Studien visade att även om hundägarna beskrev promenaderna ”för hundens skull”, visade svaren att deras egen lycka var beroende av att hunden kände lycka och njutning.

6 skäl att älska hundpromenader

• En hund ökar motivationen för motion. Faktum är att hundägare promenerar betydligt mer än människor som inte äger hund, 150,3 minuter mot 110,9 minuter per vecka.

• Hjälper att hantera stress. Att bara vara runt en hund kan sänka dina nivåer av kortisol, det mänskliga stresshormonet.

• Ökar självkänslan. Gemenskapen med en hund har flera mentala hälsofördelar, bland annat ökar det vår självkänsla.

• Får oss att känna närhet till naturen. När din hund knyter an till naturen, så gör du det också. Om du lägger ner din telefon, uppmärksammar din omgivning och känner in naturen, ökar ditt fokus och välbefinnande. En hundpromenad kan vara ett utmärkt sätt till problemlösning!

• Ökar din känsla av gemenskap. En hundpromenad är ett fint tillfälle att umgås, både för dig och din hund. Din hund får uppleva nya människor, omgivningar och andra hundar. Och det är inte alls otroligt att du själv får nya kompisar på köpet.

• Undvika att bli uttråkade. Att gå en ensam promenad kan kännas både trist och spä på känslan av ensamhet. Men en promenad med en entusiastisk hund är en härlig gemenskap, lycka och glädje!

Som ni ser, allt blir helt enkelt bättre med hund!ANNONS

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Kropp och själ hänger samman – även hos hunden

Våra experter

Hur farligt är algblomning?

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…