Vilket är världens bästa hundnamn?

Välj ett namn du är beredd att ropa över hela parken! Foto Getty Images

Vilket är världens bästa hundnamn?

Din egen hunds troligtvis? Eller så hade bästa hundkompisen snott ditt favoritnamn före dig? Men varför heter din hund som den gör? Berätta.

Gunnar, Länsman eller Lattjo? Ja visst går det trender i hundnamn, men i slutändan är det du själv som väljer det finaste namnet du vill att din bästa vän ska heta. Men det finns några saker att ha i åtanke just med hundnamn.

Trendexperten Kate Jaffe har tittat djupt i kristallkulan och här är hennes tips på vilka hundnamn som kommer att vara mest populära världen över under 2020.

  1. Goose och Maverick när uppföljaren till Top Gun släpps nästa år.
  2. Tokyo som anordnar de olympiska sommarspelen 2020.
  3. Scooby Doo när det är dags att 2020 fira den tecknade figurens 50-årsdag.
  4. Mars med NASA:s planerade marsprojekt under 2020.
  5. Gal och Wonderwoman när uppföljaren visas på biograferna nästa sommar.

Så här väljer du ett bra namn till din hund:

Louise Glazebrook är expert på hundars beteende. Det här är hennes fem bästa tips när du ska välja ett bra namn till valpen:

  1. Tänk igenom alla olika situationer där du kommer att använda hundens namn. Är du beredd att ropa det över hela parken?
  2. Försök att välja ett namn som är lätt att säga med en glad och sjungande röst så att det klingar positivt för hunden. Då är det lättare att lära sig för valpen. Namn som slutar på y eller ie är ett bra exempel.
  3. Undvik namn som ligger för nära ett kommando, till exempel ”Mats” och ”plats”. Det kan göra det svårt för din hund att förstå skillnaden, vilket i sin tur kommer att göra träningen svårare.
  4. Välj okomplicerade namn med en eller två stavelser. Det blir lättare för hunden att lära och enklare för dig att använda.
  5. Försök att inte välja ett namn som allt för mycket liknar familjemedlemmarnas eller vännernas. Forskning visar att mänskliga namn är väldigt populära bland valpar men det är inte alla som uppskattar när någon döper sin hund efter dem.

Rapporten “De populäraste hundnamnen 2019” har tagits fram av Rover mellan september och november 2019. Resultatet är baserat på en analys av två miljoner hundnamn som registrerats av hundägare på Rover.com. Svensk data är baserad på en undersökning av 9 000 hundar – ett representativt urval av hundar som är registrerade på plattformen i Sverige.

 

 

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret