Viktigt att tänka på när du ska försäkra din hund

Viktigt att tänka på när du ska försäkra din hund

 – försäkringsbolagens bästa tips

Det är få hundar som klarar sig ett helt liv utan att behöva komma till en veterinär någon gång. Och när det är dags är det bäst att den fyrbenta familjemedlemmen är försäkrad. Här får du tips från försäkringsbolagen.

AGRIA: 

Det viktigaste är att ha en veterinärvårdsförsäkring. Läs igenom innehållet i försäkringsprodukten och välj gärna det högre ersättningsbeloppet, vård är kostsamt. Tänk också på hur mycket du själv är beredd att betala när du går till veterinären. Med val av självrisker styr du kostnaden på din premie och hur mycket du själv ska stå för av dina veterinärkostnader. Om du ska använda hunden i avel eller som arbetande hund finns tilläggsförsäkringar.

DINA FÖRSÄKRINGAR: 

Försäkra valpen före fyra månaders ålder för att du ska ha ett skydd för dolda och medfödda fel. Se till att betala försäkringen i tid så att det inte uppstår glapp för då ersätts inte dolda fel eller vissa led- och ryggsjukdomar. Byter du bolag eller köper en vuxen hund är det också viktigt att se till att det inte blir glapp. Har du en ras med särskilda kända problem, kolla med ditt bolag om de ersätter dessa.

FOLKSAM:

Se till att teckna en veterinärvårdsförsäkring. Fundera över vilket maxbelopp hunden ska försäkras för. Folksam har tre varianter av veterinärvårdsförsäkring, Bas, Mellan och Stor. I Mellan och Stor ingår också rehab, medicin, med mera. Fundera på vilken självrisknivå du vill ligga på.

IF:

Att välja en omfattande veterinärvårdsförsäkring är det viktigaste. Berätta alltid om de åkommor hunden haft innan försäkringen tecknades. Det är viktigt att inte undanhålla något. Då kan det bli väldigt tråkigt i efterskott.

SVELAND:

Tänk igenom vilken försäkring som passar din hund och er situation bäst, en grundläggande försäkring med en låg premie och kanske lite högre självrisk eller en högre premie till förmån för lägre självrisk och högre veterinärvårdsersättning. Om hunden försäkras före fyra månaders ålder och sedan är försäkrad utan avbrott har den det bästa försäkringsskyddet. Vi ersätter även så kallade dolda fel, samt led- och skelettsjukdomar, vilket är viktigt att tänka på när man väljer försäkring.

Kanske vill du också läsa:

Så många älskar hunden mer än partnern

 

Aktuellt