Veterinären svarar: Hur undviker jag att hunden får i sig glykol?

Veterinären svarar: Hur undviker jag att hunden får i sig glykol?

En ängslig hundägare ställer frågan om hundar och glykol till Härliga Hunds expert veterinär Caroline Caldemar.

Läsarens fråga:

Hejsan. Jag har förstått att glykol smakar gott för hundar och jag är så rädd att min hund ska råka få i sig det nu när vintern kommer. Hur kan jag undvika detta?


Ängslig hundägare

Veterinärens svar:

Hej och tack för din fråga. Glykollämningar efter bilar ökar under den kallare årstiden och det stämmer att det kan vara direkt livsfarligt för din hund eller katt. Eftersom det smakar sött är det lätt hänt att hunden eller katten slickar i sig om det finns möjlighet. Det är därför viktigt att hantera glykol väldigt försiktigt. Tänk på att alltid skölja och torka upp om du råkar spilla så att inget djur kan komma åt den. För dig som har hund är det klokt att se till att den inte äter eller slickar i sig saker när ni vistas utomhus även på andra platser, och var extra uppmärksam på pölar vid parkeringar och garage.

Caroline Caldemar, veterinär FirstVet

Aktuellt