Hundarna i Hundhimlen

Hundarna i Hundhimlen

I helgen är det Alla helgons dag och det är tid att vandra till kyrkogården för att tända ett ljus och tänka på de vi saknar. Hundar som människor.

Det går många hundliv på ett människoliv. Många dagar av glädje och men också oändligt mycket sorg. Det finns många som sörjer sina hundar mer än en nära släkting, eller vän, när de lämnar oss. För många kan detta låta konstigt, men då förstår man inte med vilken närhet hund och människa lever ihop.

För många är saknaden så stor att man säger att man aldrig mer ska skaffa en hund, för att det är så oerhört jobbigt när de lämnar en. Ändå står vi ofta där, med en ny valp eller vovve och är beredda att göra resan igen. Ibland tar beslut att skaffa ny hund lång tid, kanske fler år, ibland går det bra några veckor innan längtan efter nytt sällskap tar vid. Det vi upplever tillsammans, hund och människa, är värt mer än sorgen.

Skicka in en bild till Hundhimlen i Härliga Hund

Denna vecka önskar vi ta del av era hyllningar till era gamla trotjänare. Grånosarna som fortfarande vandrar vid din sida eller de som lämnat er för en plats i hundhimlen. Skicka in en bild och berätta er historia. Dela på Facebook eller så kan ni  skicka bilden till redaktionen på Härliga Hund så har ni chans att komma med i Hundhimlen i tidningen.

Skicka in din bild till: red@harligahund.se

Redaktionen tackar för ditt bidrag.

Läs även:

Carros blogg: Ett sista farväl…

Aktuellt