Vem lägger upp mest bilder på sitt husdjur?  

Scooby-Doo är favoriten på teve. Men för många mammor och pappor lägger gärna upp bilder på sitt eget husdjur på sociala medier.

Vem lägger upp mest bilder på sitt husdjur?  

En ny svensk studie från barnkanalen Boomerang indikerar att pappor är mer benägna än mammor att fota och filma sina husdjur för snabba likes på sociala medier.

Hela 84 procent av barnen och 90 procent av föräldrarna i studien utförd för barnkanalen Boomerangs räkning uppgav att de tar bilder eller videoklipp av sina husdjur minst en gång i veckan. Den som är flitigast av alla att dokumentera sitt husdjurs liv av alla är pappan. 52 procent av män jämfört med 43 procent av kvinnor tar foton/video av sina husdjur minst fyra gånger i veckan.

Husdjur viktigt för familjen

Studien utfördes på 500 svenska barn samt 500 svenska föräldrar och är beställd av Boomerang/Turner Broadcasting och utförd av Opinion Matters 2017.

Barnkanalen Boomerang är hem till tecknade djurfavoriter så som Tom och Jerry och Scooby-Doo. I veckan släppte de studien i samband med sitt initiativ Veckans husdjur.  Där kan barn ladda upp foton/videor av sina husdjur.

Scooby-Doo är favorit

Drygt hälften av föräldrarna uppger skratt och glädje bland de främsta anledningarna till att låta sina barn titta på djurrelaterade program (50,50 procent). Det kommer  kanske inte som någon överraskning att Scooby-Doo rankas som favoritkaraktären, både bland barn och föräldrar.

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret