Världens bästa jobb?

Världens bästa jobb?

Kan detta vara världens bästa jobb? Emma Arkinger i Nacka arbetar som dogwalker och tar hand om grannskapets hundar. Efterfrågan är nu så stor att hon måste tacka nej till de som frågar om hjälp.

Vad arbetar du som?

Jag är dogwalker, men egentligen så ser jag det som en hobby mer än ett jobb. Det passar bra att göra som arbete nu när jag pluggar. Det är ett väldigt roligt, precis som en hobby! Jag har två familjehundar som jag ändå behöver motionera. Så det började så för tre-fyra år sen, och nu har jag fem till sju hundar som jag går ut en lång promenad med varje dag. 

Hur är din arbetsdag?

Jag går ut med hundarna en gång om dagen. På förmiddagen går jag och hämtar alla hundar hos mina grannar, och sen är vi ute och går en riktig lång promenad i skogen. Det är mest stora hundar, golden retriever (det är mina hundar), labrador och en australian sheperd, en blandis och en portugisisk vattenhund.

Två kan gå lösa, sen har jag ett bälte runt midjan där de sitter fast i koppel, de är väldigt väluppfostrade och fina hundar. De är snälla mot varandra, de är som en flock tillsammans, alltid glada över att se varandra glada och busar ihop…

Har pandemin påverkat ditt arbete? 

Det har kommit fler som frågar om hjälp. Jag har två nya hundar i år, men nu är det stopp, sju är max. Det har verkligen blivit många fler som frågar om hjälp.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag älskar hundar och djur över lag. Det är perfekt att vara dogwalker. Det är så härligt att komma ut i skogen och bara få vara att ute i skogen med hundarna. De är så fantastiska.

Vad gör du med dina egna hundar när du kommer hem från jobbet?

Mina hundar är alltid med på promenaden, så efter den är de med mig här hemma när jag är pluggar. Nu pluggar jag till undersköterska efter att ha gått ut djurgymnasiet med hundinriktning.

Aktuellt