Varför har du hund?

Varför har du hund?

Det finns säkert lika många skäl till att man har hund som det finns hundägare. Här är bara några…

1. Man är aldrig ensam

Att ha hund är att ständigt ha en god vän vid ens sida. Dåliga som bra dagar. Trötta morgnar som sena kvällar. Vid frukostbordet, vid, eller i, sängen om natten och ibland ända in på badrummet…

2. Det är alltid MINST en som är glad när man kommer hem

Ibland är hemmet som en sopstation, där  familjemedlemmarna kommer hem och öser ut sina egna besvikelser över dagen. Men en hund ger bara kärlek. Hela tiden. Och det är underbart att alltid mötas av outsägligt kärlek i hallen när man kommer hem.

3. Det finns inget dåligt väder när man är hundägare

Man kommer alltid ut. Alla dagar hela året om. I alla väder. Till skogen, stränderna, närmsta park eller där ens dagliga promenader är.

4. Tofflor är överflödigt

En varm hund som filt över ens fötter om kvällen är så mycket mysigare.

5. Att ha hund är ett stort ansvar

För en hund kan inte alltid uttrycka sina behov och känslor så att vi människor förstår. Och då måste vi, vid sjukdom, eller rädslor eller andra situationer, kunna läsa in vad hunden behöver. Det är ett stort ansvar, men att ha ansvar är en uppgift som ger livet innebörd. Det är viktigt.

6. Det finns ingen tråkig stund

Man kan alltid hitta på något kul om man har en vovve. Spana i skymningen, eller börja med agility, eller gå en lydnadskurs, eller bra träffa andra hundkompisar i parken.

7. Valpar är bedårande

Nu ska man ju inte skaffa hund bara för att man inte kan stå emot den ljuvliga lilla valpen. Men man måste också njuta av denna underbara tid, när valpen är som en tuss av värme och bus.

8. Närhet

Att känna en mjuk nos mot kinden, eller smeka en pälsig rygg. Vi människor mår bra av närhet. Och det gör alla hundar också. Det är ett fint utbyte, och ömsesidig kärlek.

Aktuellt