Vadå? Lera är ju skoj! – 10 fiffiga städtips

Vadå? Lera är ju skoj! – 10 fiffiga städtips

Hundhår, överallt hundhår, smutsiga tassmärken på parketten, grus i hallen och lera i soffan. Våren är verkligen tiden då man VET att man har en hund därhemma.

Det går inte att komma undan. Har man hund blir det definitivt mer att städa. Och visst är det värt allt slit men det är ändå lätt att ge upp kampen mot hundhåren och de smutsiga tassmärkena. Hur mycket man än gnor märks det knappt ändå. Men det finns faktiskt smarta städknep och bra redskap som gör det lite lättare att hålla snyggt där hemma.

5 bra städredskap

1. Mikrofibermopp. Den är statisk och suger åt sig hundhåren på ett helt annat sätt är klassisk skurborste och trasa.

2. Gummihandskar. Sätt på dig handskarna och dra med dem över soffan, bilsätet eller andra textilier. Handskarna samlar ihop håren.

3. Gaffatejp. Stark tejp som finns att köpa i byggvaruhandeln, supereffektiv för att få bort hundhår från t ex svarta yllekappan. Funkar mycket bättre än vanliga klädroller.

4. Mikrofibertrasa. Du får bäst ”sugeffekt” på hundhåren om trasan är lite lätt fuktad, men inte blöt.

6. Textilmunstycke. Köp ett speciellt textil- och borstmunstycke till din dammsugare om du inte redan har det.

5 smarta städknep

  1. Dammsug först och gå sedan över golven med en mikrofibermobb, den är statisk och suger åt sig de hundhår som dammsugaren har missat.
  2. Håll tassmärkena borta från resten av bostaden genom att ha en rejäl trasmatta av bomull i hallen som effektivt samlar upp väta, lera och grus på vägen in. Den går lätt att slänga i maskinen och tvätta om och om igen.
  3. Ha alltid en mikrofibertrasa innanför dörren att torka tassarna med direkt när ni kommer in.
  4. Ha en balja med vatten i hallen där hundens tassar kan badas om den är mycket lerig efter långa promenader.
  5. Ta en kvart varje kväll och plocka bort alla prylar som ligger framme. Prylar överallt gör det svårtstädat, ju friare ytor man har desto enklare blir det att hålla fritt från hundhår och damm.

Aktuellt