Vad ska ni göra i sommar?

Vad ska ni göra i sommar?

Hemester är den vanligaste formen av semester om man är hundägare. I alla fall att man stannar i Sverige. Vi frågade några vars yrken också är nära förknippade med hund: Hur ska du fira/tillbringa semestern med dina hundar. Vad ska ni göra tillsammans?

Flytta till villa

Hans Rosengren på Svenska Kennelklubben
Jag och mina två hundar, Ryssen och Jack, lämnar storstaden och Stockholm bakom oss – jag efter dryga 40 år – för att flytta ut på landet. Till en villa med inhägnad tomt strax utanför Gnesta. Vi kommer också att hinna med att vistas på vår öde ö i Ljungans vatten någon vecka i juli och augusti. Flyttlasset går imorgon! Men det innebär inte att vi gå i pension eller lämnar SKK.

Till Gotland med valp

Carro Alupo, hundbeteendevetare och hundpsykolog

Då vi bor på landet med fyra hundar så blir det mest hemmasemester. Men nästa vecka ska jag, husse och valpen åka på äventyr till Gotland och njuta av naturen på denna vackra ö. Det går jättebra att resa till Gotland med hund. Färjan över är hundvänlig och på ön är det oftast helt okej att ta med sig hunden både på stränder, caféer och restauranger och vandrarhem.

Sen arbetar jag lite på hemliga projekt! Mer om detta framöver.

Träna och paddla SUP

Nina Steinbach, hundtränare som tävlar internationellt  i freestyle och HtM

Jag har ju haft en valpkull som flyttade i början av juni och det har varit en intensiv men supermysig tid med dem. Men nu ska jag faktiskt vara ledig en hel månad (vilket inte händer så ofta när man är egenföretagare).

Hundarna och jag ska ta lite kortare turer i landet och hälsa på vänner. I och med att tävlingarna kommit igång nu så blir det även någon tävling.

Jag älskar att paddla SUP och valpen Tuva hänger gärna på så vi kommer att tillbringa en hel del tid på havet. I övrigt ska vi bara njuta av lediga dagar, träna när temperaturen tillåter det och bara vara.

Bara vara

Och min hund Jack och jag, vi ska vara så mycket vi kan på landet, vandra långsamt i vattenbrynet, plocka blåbär, vila ut på köksgolvet, slicka rent leverpastejburkar (mest Jack), njuta av att hela familjen är samlad och alla har tid att klappa och kramas. Sommaren är en väldigt härlig tid tycker Jack – bara det inte blir för varmt. Då bosätter han sig i duschen. Det gör kanske matte också…

Härlig sommar önskar vi er alla!

 

 

Aktuellt