Vad ska du döpa vovven till?

Vad ska du döpa vovven till?

Varje år trendar vissa hundnamn, beroende på vad som sker ute i världen. Gissa vilka som är årets mest populära namn.

Sen nio år tillbaka så presenterar rover.com en rapport över årets mest populära hundnamn i USA. Och det är tydligt att covid har påverkat namnvalen bland hundar mycket. Det finns till och med de som döper sin hund till Covid.

Heter hunden Tegnell?

I USA så har namnet Fauci ökat med 270 procent! Fauci är den amerikanska motsvarigheten till Anders Tegnell, så frågan är, hur många hundar i Sverige har fått namnet Anders? Eller Tegnell? 

Men även namn som Grogu, Britney och Zoom har poppat upp. Namnet Zoom ökade med 443 procent! Även Siri (en ökning med 131 procent) och Google (en ökning med 63 procent) har blivit mycket mer populära. Kan hemarbete spela in här? Namnet Grogu kommer från den populära Star wars serien The Mandalorian. 

Kanye eller Adele?

Populärkultur och sport återspeglar sig ofta i de namn som väljs.  Och i år sjönk antalet hundar som döptes efter Kanye West och Taylor Swift. Nästa år tror dock rover.com att Adele kommer bli populärt. Adele släppte nyligen en ny skiva och det är ett klassiskt tecken på att namnet kommer bli populärare under det kommande tiden.

De populäraste hundnamne I USA I år har varit Bella, Luna, Lucy och Daisy för tikar, och för hanhundar Charlie, Milo och Buddy. Man ser också en tydlig trend där ”människonamn” också blir hundnamn. 

Vill visa personligheten hos både hund och dig

En stor ökning av antalet adopterade hundar, i kombination med extra tid hemma, har lett till några trender för husdjursnamn, enligt Kate Jaffe, marknadschef på rover.com.

”Vissa människor kanske väljer ett namn som de tror speglar deras husdjurs udda personlighet”, säger Jaffe till CNN. ”Men vad de verkligen försöker göra är att hedra den relation de har med sitt husdjur, och ge hunden ett namn som visar upp dess personlighet och som dessutom återspeglar deras egen personlighet.”

Aktuellt