Vad händer med din djuränkling?

Foto Getty Images

Vad händer med din djuränkling?

Vad händer med din hund om du dör? Har du funderat över det? Har du planerat för din djuränkling?

Nu har Begravningsbyrån Fonus i samarbete med Djurskyddet Sverige tagit fram initiativet ”Djuränklingar”. Det är ett initiativ där man aktivt försöker hjälper sällskapsdjur som förlorat sin husse eller matte att hitta ett nytt hem och en ny familj. För det finns många hundar som förlorar sin matte och husse och behöver ett nytt hem. Kanske släktingar och vänner är villiga nya hundägare, kanske inte. Men glöm inte bort din hund när du skriver ditt testamente, berätta vad du vill ska hända med den.

Ett nytt hem

Det finns många husdjur som blivit kvar efter att en husse eller matte gått bort. Fonus vill därför hjälpa till att skapa nya relationer mellan människor och djur. Tillsammans med Djurskyddet vill man förebygga ensamhet och se till att fler husdjur får ett nytt hem. Och en ny familj.

Kampanjen som Djurskyddet och Fonus driver ämnar även prata om den utbredda ensamheten i Sverige och hur ett djur kan hjälpa människor i sorg och saknad. Vi vet att människor känner sig både lyckligare och mindre ensamma då de umgås med ett sällskapsdjur. Målbilden är att djuren och människorna ska hjälpa varandra i sorg.

När du inte längre finns

Fonus har även det som kallas ”Vita Arkivet”, där kan du berätta vad du vill ska hända med ditt husdjur när du inte längre finns. Vita Arkivet finns både digitalt och i pappersform. Vita arkivet fungerar som ett slags testamente.

Djurskyddet Sveriges lokalföreningar omplacerar varje år över 2 500 djur som behöver nya kärleksfulla hem.

Vill du veta mer:

Om Djurskyddet Sverige. Här kan du hitta din närmsta lokalförening!

Begravningsbyrån Fonus

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret