Ny bloggare! Åsa Jakobsson, hundtränare, författare och fotograf:

Vad gör du när du inte håller på med hund?

Vad gör du när du inte håller på med hund?

Åsa Jakobsson, vår nya bloggare med en av sina tre hundar, kelpien Midori

Jag har flera olika jobb. Ett av dem är på en gymnasieskola, där jag lär ut hundkunskap. På en skola byts personalen ut lite då och då, och när jag får en ny kollega brukar någon variant på denna konversationen äga rum:

”Så…vad gör du när du inte håller på med hund?”

”Vad menar du?”

”Alltså, vad gör du annars?”

”…Annars?” (I detta läget ser jag lite förbryllad ut.) ”Jag håller alltid på med hund i någon form.”

”Men, du jobbar ju med annat än skolan?”

”Jepp! Jag håller hundkurser. Jag skriver om hund. Jag plåtar hundar. Jag skapar mallar för hundträning. Jag tecknar och målar hundar. Jag bloggar om hund. Jag tränar hund.” (Personen framför mig ser tvivlande ut.) ”Alltså, jag lever ju dessutom ihop med tre hundar. Jag pysslar alltid med hund. Alltid. Om inte annat så tänker jag på hund…”

”Ok…”

Jag lever hund

Och så är det. Jag lever inte ”med hund”, jag ”lever hund”. Jag väljer jobb efter att hundarna ska kunna följa med. Jag valde en hundälskande man (Ola har naturligtvis fler kvaliteter än att han älskar hundar – men det var en viktig del). Vårt hus är perfekt inrett för två personer och (minst) tre hundar. Min bil har plats för två hundburar och träningsredskap, mina vänner har hund, min garderob består av i stort sett bara hundvänliga kläder.

Andra har människobarn, jag har mina pälsbarn: Midori (australien kelpie, tik, fem år), Valldemar (working kelpie, hane, sju år) och Mårran (blandrastant, snart femton år). Eller kanske är det så att det är de som har mig…

Blogga om hund

Så det är utifrån detta som jag skriver om och reflekterar över hur det är att ”leva hund”. Filosofiska tankar, träningstips, problem och lösningar. Ibland roligt och ibland lite mer allvarligt. För sådant är det ju, hundlivet.

En gång i månaden hittar du mig här, på Härliga Hunds webb.

Övrig tid hittar du mig på någon av mina webbsidor eller tillhörande FB-sida, eller på Instagram.

Webben:

www.kelpiestuds.se

www.kelpiephoto.com

www.thecreativekelpie.com

FB:

Kelpiestuds

KelpiePhoto

TheCreativeKelpie

Bullet journal för hundtränare

 

Instagram:

KelpiePhotography

TheCreativeKelpie

ArtByTCK

 

Må svansarna evigt vifta!

/Åsa

ANNONS

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Vaccinationer – rätt skydd är viktigt

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret