Vaccinera! Varför då?

Vaccinera! Varför då?

Hos Stockholms Hundforum ska alla hundar ha grundvaccinerats. Foto Stockholms Hundforum

De allra flesta hundägare har förstått vikten av att vaccinera sin hund. Det finns livshotande och väldigt smittsamma sjukdomar som vi i och med detta ansvarstagande har lyckats hålla ifrån Sverige.

Härliga Hund har pratat med Johanna Jansson, hunddagisansvarig på Stockholms Hundforum AB, Hunddagis för Stor och Liten om vad de har för hälsokrav på de hundar som ska tillbringa sina vardagar hos dem medan husse och matte arbetar.

Vilka vaccinationer måste hunden ha som börjar hos er?

– Hunden ska ha fått det grundvaccination som tas mot valpsjuka, hepatit och parvovirus. Det är det enda krav som vi har. Hundägaren själv väljer om den vill vaccinera sin hund mot kennelhosta, men det är ingen regel som vi har här på vårt hunddagis.

Vilka upplever du som de mest vanliga smittsamma åkommorna på hunddagis?

– Magsjuka är vanligt här i Stockholmsområdet. När vi upptäcker diarréer eller kräkningar så ringer vi efter husse eller matte och de får komma och hämta hem sin hund direkt. Kennelhostan och noskvalster finns också som smittsamma sjukdomar, däremot är det sällan det förekommer parasiter som mask hos hundarna. En sak som vi gärna vill denna årstid är att hunden har fästingmedel som stoppar, dessa medel tar även på löss och loppor.

När ska hunden stanna hemma från dagis?

– När den visar symptom på smittsamma sjukdomar. Vi ska ha friska hundar här på vårt dagis.

Vad tycker du att hundägare som funderar att ha sin hund på dagis bör tänka på med tanke på sjukdomar?

– Att det är jätteviktigt att vaccinera. Hoppa inte över det. Många andra länder har mycket sjukdomar som vi i Sverige inte har tack vare att de flesta väljer att vaccinera sin hund.

 

 

ANNONS

ANNONS

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Usch – min hund stinker ur munnen!

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Valpliv

Använd din hunds namn på rätt sätt!

I butik nu