Ut och vandra med hunden

Dalmatinern Ivy har vandrat med husse Philipp Klement sedan hon var nio veckor gammal.

Ut och vandra med hunden

Nu på lördag anordnar Svenska turistföreningen Vandringens dag.

Vandringens dag är en dag skapad av Svenska turistföreningen, STF, för att få hela Sverige att komma ut och vandra. Dagen infaller alltid den andra lördagen i september. I år alltså nu på lördag den 14 september. Under vandringens dag ordnas flera vandringar och aktiviteter över hela Sverige. Men såklart du och din hund kan välja att vandra på egen hand.

 Det viktiga är att du vandrar

”Sedan 1885 har STF guidat upptäckare till de smala stigarna vid sidan av vägen, längre in i skogen och högre upp på fjället. Men att vandra behöver inte innebära att du måste ta dig långt, allt som behövs är faktiskt att du öppnar dörren och går ut. Vandringens dag uppmuntrar dig till att upptäcka ditt närområde, eller en annan plats, och unna dig en skön stund utomhus, oavsett om det är i skogen, på fjället, i city eller vid havet. Under vandringens dag ordnas flera gemensamma aktiviteter runt om i landet, men du kan också välja att vandra själv. Det viktiga med dagen är att du vandrar.”

Vill du läsa mer om vandring?

Ta en riktig långpromenad

Facebookgruppen Vandra med hund är en rik källa av kunskap och erfarenhet för nybörjare och erfarna att dela information med.

Svenska turistföreningen

 ANNONS

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

En cancerdiagnos behöver inte innebära slutet

Våra experter

Hur farligt är algblomning?

Tävla och vinn

Vinn boken om Molly – den fyrbenta detektiven