Snabba vardagslekar del 5
Utmana vovven till att träna med högre svårighetsgrad, lägg bara till lite olika störningsmoment.

Snabba vardagslekar del 5

Det finns sätt att ge hunden kul uppgifter och lekar, också när tiden är knapp. Hundcoachen Johan Andersson ger dig tips anpassade till hur mycket tid du har. Vill du försvåra det hela lite, byt miljö med samma övning. När förutsättningarna förändras blir övningen ny för hunden. Det kräver en större mental insats.

  1. Omvägsproblem: 

    Nästan alla hundar gillar att springa efter fåglar. Vilket ger dig fina träningsmöjligheter. Ta med dig det lite torra brödet och promenera med hunden till fågelstället. Första gången kan du binda hunden i bänken. Säg Vänta, och var noga med att hunden förstår vad du vill. Sedan är det bara att njuta av stunden och mata fåglar. Men ha tillräckligt mycket fokus på hunden. Beröm med rösten när den väntar fint. Efter en tid låtsas du binda fast hunden, som egentligen är lös med kopplet på marken. Du kan fortfarande nå det om du skulle behöva. Kanske en lite längre lina är ett alternativ, för säkerhets skull.

    Johan förklarar

    Fåglar i rörelse är en enorm retning för hunden. Det är alltså ett bra ställe att träna på. Öva en lite längre stund så att hunden får möjlighet att hinna varva ner. Om du ger övningen en halvtimme så kommer hunden att slappna av och förmodligen lägga sig att vila. Då har ni kommit långt i väntaträningen.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare

Köp Premium Digital

✓ Fri tillgång till allt premiuminnehåll
✓ Tillgång till hela digitala arkivet
✓ Exklusivt material

Premium Digital

49 kr/mån

Avsluta när du vill

Köp nu