Så många älskar hunden mer än partnern

Så många älskar hunden mer än partnern

Handen på hjärtat – vem betyder mest för dig? Din partner eller din hund?
Var tredje hundägare skulle välja sin hund först om man tvingades välja, visar en amerikansk undersökning.

PoochPerks.com lät genomföra studien där 1 000 personer fick svara på frågor om hur vi prioriterar våra hundar. Och vi gör det jättemycket! (Förstås …)
94 procent svarade att det är viktigt att hunden gillar deras val av partner. 71 procent sa att om inte partnern skulle gilla hunden skulle det bli problem i relationen. Och hela 43 procent var beredda att avsluta en relation omgående om det inte funkar mellan partnern och hunden.

Läs mer: Så vet du om du är en riktig hundnörd

Varför då, undrade utfrågarna. Jo, för 80 procent menade att de gillar hunden mer än andra människor. Något som visade sig inte minst i frågan om när man skulle bli mest upprörd – om hunden sprang bort eller om ens partner försvann. Fler skulle oroas över hunden. Det finns en genusaspekt i denna kärlek till hunden också. Kvinnor är mer benägna att välja hunden framför mannen. Och vem väljer man att ha på bild i plånboken? Tja en väldigt hårig kärlek.

Allt det här understryker förstås hur viktig hunden blivit för oss. De är så mycket mer än bara någon kul filur som kommer och viftar på svansen när vi kommer hem från jobbet. De är fullvärdiga familjemedlemmar som vi skulle offra allt för.

Kolla in filmen där NY Daily Mail är ute på stan och frågar hundägare hur de skulle välja. Och så får du ännu fler spännande siffror!