Var beredd på att din valp behöver en hel del vila - och när den är vaken, då är den VAKEN!

Redaktionens 5 tips för valplivet

Ska du skaffa en valp eller har du redan välkomnat hem en ny, gullig mjukpäls? Här är våra bästa tips för att förbereda dig inför det nya livet med din fyrbenta vän!

Härom veckan fick vi ett mail från en nybliven valpägare, med alla frågor och funderingar som följer med valplivet. Det fick oss att fundera på - vad är egentligen våra främsta tips för valptiden?

 1. Miljöträning, att ha en hund som är trygg i de flesta miljöer gör verkligen en stor skillnad. Oavsett om man bor i stan och vill kunna ta med sin hund på ett restaurangbesök eller om man bor på landet och vill kunna åka bil längre sträckor är miljöträningen A och O.
  Läs mer här: Miljöträning ger trygga hundar
 2. Kontaktövningar! Gud vad mycket man får gratis av att ha en god kontakt med sin hund. Läs mer här: 4 sätt att boosta kontakten med valpen!
 3. Det är både roligt och stimulerande för valpen att lära den olika tricks! Passa på att träna in så många som möjligt så kan du imponera på vännerna.
  Läs mer här: 
  Trickträning – en sport för alla 
 4. Ta bilder! Valptiden är kort och vårt främsta tips är - ta så många bilder och filmer du bara kan. För om bara några veckor kommer valpen redan vara stor. 
  Här hittar du tips för att fota snygga bilder: 
   Amanda Käck med hundarna Halo och Leia 
 5. Aktivitetsleksaker! Att aktivera valpen med olika aktivitetsleksaker är dels bra för hunden – men kan även ge dig lite tid för att göra något annat. Lägg godis i en aktivitetsboll, blanda upp något gott med vatten och frys in i en kong eller göm godis runt om i hemmet, så har valpen något att jobba med ett tag.
Trixie Snacky aktivitetsboll, 79kr.
Kong tuggleksak orginal, 99kr.