När en blir två (och två blir tre)

När en blir två (och två blir tre)

Hur är det att skaffa valp när man redan har en hund i familjen? De leker väl för fullt? Eller är den gamla hunden svartsjuk?

Ja, det är många som undrar hur det funkar med två hundar. Så här är det hos oss:

Nelly avgudar sin mormor. Hon följer henne i hasorna nästan vart hon än går, hon observerar vad Stella gör och hur Stella reagerar på olika saker och hon försöker ständigt invitera Stella till en lekstund – antingen genom att smyga sig på henne och kasta sig fram och bita henne i halsbandet eller kragen eller genom att hämta en leksak och uppfordrande buffa den mot Stella.

P1010945

Stella tolererar Nelly – inte mer. Hon böjer oftast bara bort huvudet när Nelly gör sina attacker och hon kan ibland, kanske en gång i veckan, leka en liten stund med henne. För övrigt undviker hon sitt barnbarn så mycket det bara går.

P1020627

Ibland tycker jag synd om Stella, som får stå ut med all uppmärksamhet från Nellys sida. Och Stella, som är en smart hund, har inte varit sen att utnyttja mitt dåliga samvete.

Därför är vi numera inte två, utan tre som snarkar i kapp i sovrummet – jag, maken och sedan någon månad tillbaka även mormor Stella.