När det dåliga samvetet slår till

När det dåliga samvetet slår till

”Usch, nu har det gått en hel dag utan att vi har gjort något mer än att gå några promenader. Stackars hund.”

Känns det dåliga samvetet igen? Lugn, det är lätt åtgärdat.

Ta en sväng in på bokrean så hittar du säkert något att förgylla både din och hundens tillvaro med.

P1040278

Själv slank jag in på Akademibokhandeln och kom ut med ”Kul aktivering för din hund” av Kirsten Wolf (79 kronor), full med tips på både inne- och utelekar och ett antal korta kapitel där olika hundgrenar som agility, spår och barmarksdrag presenteras.

Ner i inköpskorgen åkte även ”Ledarskap som din hund förstår” av Charlotte Swanstein (69 kronor). I kapitlet hjärngymping finns en hel del kul trix att lära hunden.

Mitt tredje inköp blev en dvd med ”Hundcoachen”, Fredrik Steen (19 kr). Jag tycker varken det ena eller andra om Fredrik Steen – av den enkla anledningen att jag inte har sett något av hans program – men nu ska det bli ändring på den saken.

P1040294

En bok som inte finns på rean men som är full med en massa roliga konster är Anita Axelssons ”99 tricks”. Den är pedagogiskt uppdelad i trix som passar både hundar under rehab och friska hundar.

Har du tips på någon bra bok eller hemsida? Skriv i så fall en kommentar här under.

Själv sätter jag nu i gång att lära mormor Stella, som tror hon kan allt, att vinka. Och Nelly, som älskar att stå på bakbenen, ska få lära sig att släcka ljuset.

I nästa klickerskola visar jag hur jag gör.