Jag ska bli draghund när jag blir stor

Jag ska bli draghund när jag blir stor

Hej, Nelly här. Nu har jag bestämt vad jag ska bli när jag blir stor. Så här gick det till:

Jag vaknade tidigt som vanligt och såg till att väcka husse och matte. Pipleksaker är bra!

Sen åkte jag och mormor bil med matte. Matte sa att jag skulle miljöträna, vad hon nu menar med det.

När vi klev ut hörde jag en massa hundar yla. Det var häftigt. Jag sprang bort till ett ställe där det gick flera stora hundar som såg ut som vargar bakom ett staket. Jag jagade dom fram och tillbaka och skällde för full hals. Jag var väldigt modig!

Sen lekte jag med en stor vit pojkvalp och till slut var jag så uppjagad att matte la mig i bilen hos mormor för att jag skulle lugna mig.

P1020744

Efter ett tag kom matte och hämtade oss och sen gick vi på promenad med några vargar. Jag gjorde precis som mormor och vargarna, gick så långt framför matte att kopplet var helt sträckt. Jag var väldigt duktig!

Helt plötsligt kom några andra vargar springande förbi med en människa på en tvåhjuling bakom sig. Mormor, som alltid är så lugn, blev alldeles tokig och började dra i kopplet och skälla och ville springa efter. Matte sa att mormor nog saknade draget och att hon skulle få springa lite kortare rundor, fast hon egentligen är pensionär.

P1020760

Då bestämde jag mig. Om mormor blir så till sig så måste det där med att dra människor ju vara jättekul. Därför ska jag bli draghund när jag blir stor!

 

PS.
Du missade väl inte Nellys inkallningsträning?

Eller historien om den lilla grävmaskinen?