Härmas – nya trendiga hundträningen?

Härmas – nya trendiga hundträningen?

Do as I do (Gör som jag) är namnet på en ny träningsmetod som nu sprider sig snabbt. Allt går ut på att hunden ska härma sin tvåbenta tränare! Kolla filmen med Claudia Fugazza som utvecklat metoden – visst ser det kul ut?!

Vardagsträna: Sätt sprätt på hundpromenaden

Claudia Fugazza är en italiensk etolog som studerat vid Lorantuniversitetet i Budapest. Under ledning av professor Adam Miklosi och inte minst sina egna hundar insåg Claudia hur uppmärksamma hundarna är på vad vi gör – och hur lätt de har för att härma oss. Så är de också otroligt tajta med oss människor och har så lätt för att se vad vi ser.

På filmen ser du hur Claudia visar olika rörelser som hunden härmar. Undan för undan utvidgar hon det till att bli hela sekvenser. När hon har visat klart ger hon hunden startsignalen: Do it! (Fast frågan är om det behövs, hunden är så ivrig på att dra iväg ändå …) Och så rejält med belöning när hunden klarat uppgiften.

Än så länge har det bara hållits några kurser i Do as I do i Sverige. Men till våren kommer Claudia hit för att delta på ett seminarium i Stockholm. Då kanske det tar fart ytterligare.

 

Här kan du se hur det går till på Do as I do-kurs!

Vad tyckte du? Kommentera i fältet nedan 🙂

Peppad på att träna? Här finns mer kul om olika träningsformer:

Weightpull – bra träning för alla hundar
Prova på skogsagility
Så tränar du hundens småmuskler