Film: Hundarnas sjätte sinne

Film: Hundarnas sjätte sinne

Ibland sägs det att hundar har ett sjätte sinne. Och visst är det häftigt när hunden vet att ni ska gå på promenad innan du själv kommit på tanken att ni ska ge er ut, eller att den som i det här fallet vet att matte är sjuk i cancer innan hon själv eller doktorn har en aning om det.

Läs också: Hundarna som luktar sig cancer

Kanske har de förmågor som vi inte riktigt kan förklara. Men klart är att de kan läsa av oss människor, vårt kroppsspråk, som inget annat djur. Och så har de ju sitt fenomenala luktsinne.

I den här BBC-filmen möter vi Max som plötsligt började tackla av och bli så olycklig att hans matte, Maureen Burnes, var orolig att hon skulle förlora honom. Han satte nosen mot hennes bröst och ryggade tillbaka. Mammografi visade ingen cancer, men Max underliga beteende gjorde snart att Maureen blev övertygad om att hon trots allt var sjuk. Efter biopsi konstaterades att Maureen hade bröstcancer och hon opererades. Redan samma dag som hon kom hem från sjukhuset var Max sitt gamla glada jag igen. Han visste att hon blivit frisk.

Pst! Följ oss på Facebook! Så missar du inget.

Du prenumererar väl på Härliga Hund? Annars är det snabbt gjort med ett klick här!