10 sysselsättningar med en toarulle
Det är nu de börjar bli riktigt användbara. Tomma toarullar är helt enkelt grunden till många trixigt aktiveringsstunder för hunden. Foto Getty Images.

10 sysselsättningar med en toarulle

Träna balans, nosarbete, problemlösning, inlärning, kontakt och samarbete. Allt med en vanlig toarulle, lite godis och kanske ett snöre. Tipsen kommer från Hundsteg!

  1. Ge hunden en toarulle med godis i (du får trycka till kanterna på rullen så det blir som en liten låda). Låt den lösa problemet själv med att få ut godiset ur rullen. Du kan även tejpa igen den för att försvåra.
  2. Stanna hunden på ”stanna kvar” eller be någon hålla i hunden och gå från hunden till ett annat rum och göm en toarulle med godis i. Säg sedan till hunden att den får lov att söka efter toarullen för att därefter öppna den och äta upp godiset. Kom ihåg att hellre gömma väldigt enkelt i början än att hjälpa hunden hitta rullen. Du lär då bara hunden att inte arbeta själv. Försvåra sedan vartefter hunden blir duktigare på att självständigt arbeta. Du kan även gömma flera rullar för att sysselsätta hunden en längre tid och träna uthållighet.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare

Köp Premium Digital

✓ Fri tillgång till allt premiuminnehåll
✓ Tillgång till hela digitala arkivet
✓ Exklusivt material

Premium Digital

49 kr/mån

Avsluta när du vill

Köp nu