Tips för en lyckad julbild

Tips för en lyckad julbild

Givetvis ska vovven vara med och hälsa god jul till vänner och bekanta! Så här tar du bra bilder.

Text  Åsa Jakobsson Foto Getty Images

Ett fint julkort, digitalt eller på papper, visar glädje! För att få hunden glad på julbilden behövs ofta lite förberedelser och kanske lite träning. Att bara sätta på hunden en tomteluva och hoppas på det bästa brukar fungera ganska dåligt. En hund som ser ut att hata julen vill ju ingen se!

Tänk på fotograferingen som ett träningspass och lägg undan kameran till att börja med. Låt hunden vänja sig vid konstigt julpynt i lugn och ro. Vad behöver din hund kunna? Träna det med mycket belöningar. När hunden kan posera som du tänkt dig utan kameran, då är ni redo att börja fotografera!

2 tips för en lyckad julbild

Fungerar lika bra vare sig du använder mobil eller systemkamera!

Slösa med belöningarna! 

Få saker gör en hund gladare än gratis godis och leksaker i överflöd. Glöm inte att själv vara glad – din sinnesstämning smittar på din hund. En glad hund blir (nästan) alltid bra på bild, även om bilden kanske inte blev helt som planerat i övrigt.

Välj din bakgrund

En tom vägg bakom soffan är snyggare än en klatchig tavla, så ta ner tavlan under tiden du tar bilden. Utnyttja granen som bakgrund, det blir ofta fint med ljusen. Du kan också hänga upp ett lakan för att dölja stök – framför bokhyllan brukar fungera utmärkt. Eller ta bilden utomhus i snön!

I det senaste numret av tidningen Härliga Hund finns ytterligare åtta tips för att du ska lyckas med din finaste julbild med hunden.

Vill du börja prenumerera? Det gör du här!

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret