Tänk på det här när du väljer hundförsäkring

Tänk på det här när du väljer hundförsäkring

Att välja rätt försäkring till din hund kan många gånger vara svårt. Vad ska man tänka på? Konsumenternas Försäkringsbyrå delar med sig av 6 viktiga råd inför valet av försäkringsbolag som ska att trygga din bästa väns hälsa.

– Genom en hundförsäkring kan man undvika höga veterinärkostnader men man bör välja sin försäkring med omsorg. Det är bra att jämföra innehållet i olika försäkringar och att därefter teckna en försäkring så fort som möjligt, säger Håkan Carlsson, jurist och försäkringsspecialist på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

1.

Det kan vara svårt att byta hundförsäkring när hunden blivit äldre och haft olika sjukdomar eller skador. Som ny hundägare bör du därför teckna en försäkring så fort som möjligt.

2.

En hundförsäkring brukar inte omfatta sjukdomar eller skador som visat sig före försäkringens startdatum. Har du avslutat en tidigare försäkring så kan du inte vända dig till ditt gamla försäkringsbolag för ersättning.

3.

En del hundraser kan i högre grad drabbas av vissa sjukdomar och besvär. Kontrollera därför noga vilka begränsningar och undantag som hundförsäkringen innehåller och vad som kan bli aktuellt för just din ras.

4.

Även om du har en hundförsäkring så får du själv stå för en del av veterinärvårdskostnaden, genom självrisken. Om du väljer en lägre självrisk får du en högre premie. Väljer du i stället en högre självrisk får du en lägre premie.

5.

Välj försäkring och veterinärbelopp utifrån ditt och hundens behov. Uppgift om priset på försäkringen kan du få på försäkringsbolagens webbplatser. Tänk gärna långsiktigt när du väljer försäkringsbolag.

6.

Det är vanligt att försäkringsbolagen ger en så kallad valprabatt under hundens första levnadsår. Men tänk gärna långsiktigt och försök att bedöma kostnaden och skyddet för hundens hela förväntade livslängd.

JÄMFÖR HUNDFÖRSÄKRINGAR

På konsumenternas.se kan du se jämförelser mellan olika hundförsäkringar.

Klicka här för att komma till sidan.


Källa: Konsumenternas Försäkringsbyrå

Konsumenternas Försäkringsbyrå ger oberoende och kostnadsfri vägledning inom försäkring och pension.

Aktuellt