Ta med hunden till jobbet

Ta med hunden till jobbet

Vill du kunna ta med hunden till jobbet?  På World Trade Center Göteborg är detta fullt möjligt. Kontorshotellet mitt i stan har dedikerat en hel kontorskorridor åt hundägare. Allt för att kunna erbjuda den flexibla arbetsplats som moderna företagare och entreprenörer efterfrågar.

Alla hundägare vet hur smärtsamt det är att lämna hunden ensam hemma. Eller hur besvärligt det kan vara att hitta en lämplig hundvakt. Den smidigaste lösningen för både djur och människa hade varit om hunden hade fått följa med till jobbet. På World Trade Center Göteborg vid Svenska Mässan är detta möjligt. Det centralt belägna kontorshotellet har avsatt en hel korridor med flera kontorsutrymmen dit också människans bästa vän är välkommen.

Hundvänliga kontor på WTC

– Vi har uppmärksammat en ökad efterfrågan från kunder som vill ta med sin hund till kontoret och därför är vi glada över att kunna erbjuda denna möjlighet. Med vårt läge mitt i stan är det enkelt att ta både korta och långa promenader när det är dags för rastning. Här finns också ett stort utbud av trevliga lunchrestauranger och närliggande grönområden, säger Pia Eklund, försäljningschef på WTC Göteborg.

Jordbruksverkets allmänna råd säger att hundar ska rastas var sjätte timme. Med arbetsdagar på minst åtta timmar och eventuell pendlingstid är det svårt att efterleva myndighetens rekommendationer. Samtidigt sätter allergier och ibland även hundrädsla stopp för att ens vid enstaka tillfällen låta hunden följa med på jobbet. De hundvänliga kontoren på WTC Göteborg är anslutna till en separat korridor med egen ingång så att kunder med hund inte behöver besvära dem som av olika anledningar störs av närvaron av de fyrfotade vännerna.

Bra arbetsmiljö för alla

– Vi ska fortsätta erbjuda moderna kontor för alla vara kunder. Det är självklart att det ska vara en bra arbetsmiljö för alla, oavsett behov. Våra hundkontor passar för upp till tre personer och erbjuder en dynamisk och flexibel arbetsmiljö, säger Pia Eklund.

Aktuellt