Svenska Dylan vann Crufts

Svenska Dylan vann Crufts

Svenska Dylan blev Best in Show på Crufts i år.

Crufts är namnet på världens största hundutställning. Varje år tävlar 22 000 hundar och de har då redan kvalat bland ännu fler hundar i sina hemländer.

Årets vinnare av hela Crufts, Best in Show, blev papillonen Dylan. Eller Planet Waves Forever Young Daydream Believers som han egentligen heter. Dylan bor i Vetlanda i Småland och har svenska ägare, husse Kjäll Ottosson och matte Madeleine Ottosson. Han är 2,5 år och är uppväxt i Belgien och det var också hans belgiska uppfödare och delägare Miss K Roosens som ställde ut honom.

– Det är överväldigande, det är något man aldrig trodde att man skulle få uppleva. Det är det härligaste som finns, säger Kjäll Ottosson.

Som rockstjärnor

Att deras lilla sällskapshund skulle ta dem ut i världen var inget de hade räknat med när de hämtade hem honom från uppfödaren i Belgien år 2016. Kjäll berättar för Expressen att paret kände sig som rockstjärnor när de blev eskorterade av säkerhetsvakter till en bankett med representanter från världens ledande kennelklubbar, som applåderade när de kom in.

Inte nog med det, Crufts bjöd på fler framgångar för Sverige. Till vackraste chihuahua tik utsågs svenska Goldie, bara 17 månader, som bor med sin matte och uppfödare Janina Timerdal Eriksson i Växjö.

– Det är jättestort, säger Janina Timerdal Eriksson.

Vill du läsa mer?

Crufts 2019

ANNONS

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Vaccinationer – rätt skydd är viktigt

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret