Grundarna av hundappen Happytail med en hund

Succébolag investerar i hundapp

Vi har skrivit om hundappen Happytail tidigare, men nu har skaparna fått ekonomiskt stöd från rutinerade spelsuccé-gänget från King. De ligger bakom spelet Candy Crush Saga som knappast kan ha undgått någon.

Happytail är en app som matchar hundägare med hundälskare. Ett socialt nätverk för hundägare och hundälskare. Ett sorts Facebook för hundmänniskor alltså.

En ny version av Happytail kommer ut i mars och ska bli ännu mer som de andra sociala nätverken, med möjlighet att skapa en profil, gilla och kommentera andras bilder, boka promenader och tipsa varandra om hundvänliga platser.

Stöd på vägen

Di Digital berättar om den nya investeringen och hur det finns ett stort sug på marknaden efter en denna typ av tjänst, både i Sverige och övriga världen.

Två nyckelmedarbetare från spelbolaget King investerar nu alltså 800 000 kronor i Happytail. Det är Lars Markgren, i dag Sverigechef för King, och Marcus Wallén, tidigare studiochef på King och i dag privat investerare.

Maja Magnusson, en av medgrundarna till Happytail tycker att Markgren och Wallén med King och Candy Crush Saga bevisat hur man bygger en rolig produkt för den globala marknaden. Hon är även nöjd med att Lars Markgren grundade Spraydate och därmed har inblick i datingtjänster baserade på att koppla ihop personer, vilket även är grunden i Happytail.

Läs mer hos Di Digital

 

 Nyhetsbrev

ANNONS

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

En cancerdiagnos behöver inte innebära slutet

Våra experter

Hur farligt är algblomning?

Tävla och vinn

Vinn boken om Molly – den fyrbenta detektiven