Succébolag investerar i hundapp

Grundarna av hundappen Happytail med en hund
Vi har skrivit om hundappen Happytail tidigare, men nu har skaparna fått ekonomiskt stöd från rutinerade spelsuccé-gänget från King. De ligger bakom spelet Candy Crush Saga som knappast kan ha undgått någon.

Happytail är en app som matchar hundägare med hundälskare. Ett socialt nätverk för hundägare och hundälskare. Ett sorts Facebook för hundmänniskor alltså.

En ny version av Happytail kommer ut i mars och ska bli ännu mer som de andra sociala nätverken, med möjlighet att skapa en profil, gilla och kommentera andras bilder, boka promenader och tipsa varandra om hundvänliga platser.

Stöd på vägen

Di Digital berättar om den nya investeringen och hur det finns ett stort sug på marknaden efter en denna typ av tjänst, både i Sverige och övriga världen.

Två nyckelmedarbetare från spelbolaget King investerar nu alltså 800 000 kronor i Happytail. Det är Lars Markgren, i dag Sverigechef för King, och Marcus Wallén, tidigare studiochef på King och i dag privat investerare.

Maja Magnusson, en av medgrundarna till Happytail tycker att Markgren och Wallén med King och Candy Crush Saga bevisat hur man bygger en rolig produkt för den globala marknaden. Hon är även nöjd med att Lars Markgren grundade Spraydate och därmed har inblick i datingtjänster baserade på att koppla ihop personer, vilket även är grunden i Happytail.

Läs mer hos Di Digital

 

 

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Usch – min hund stinker ur munnen!

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Valpliv

Använd din hunds namn på rätt sätt!

I butik nu