Sopor till middag …

Sopor till middag …

Jag har tidigare skrivit om hur många gatuhundar bosätter sig utanför hus eller restauranger och håller sig inom sitt revir för att leta mat och att allmänheten oftast ger dessa hundarna sina rester.

Men det finns självklart även de hundar som föds på åkrar, stränder och under buskar av rädda hundmammor och dessa valpar växer således även de upp till att bli rädda. Dessa gatuhundar är ju de som tyvärr måste finna mat på andra ställen än runt husen och de har inget annat val än att leta bland soporna.

Sopberget växer sig allt större och dessa hundar är där och äter varje dag.

Sopberget växer sig allt större och dessa hundar är där och äter varje dag.

Det man kanske inte hör talas om när man tänker på Goa är hur människorna här tar hand om sophantering och detta är den absolut tråkigaste delen med att bo här. Sopor ÖVERALLT. Och jag skojar inte. Folk tar med sig sin soppåse på scootern och kastar den längs med vägen eller i närmaste vattendrag. Och där några påsar börjar dumpas växer sig snart ett sopberg fram.

Ingen bryr sig över huvud taget om miljötänk här och de förstår inte vad kemikalierna i plast och andra produkter gör när de även väljer att bränna sina sopor på åkrarna. Det är sällan man ser papperskorgar någonstans och folk kastar sitt skräp rätt ner på gatan där de står (även om det skulle finnas en korg fem meter från dem).
Viss sophantering finns, men att lyckas få sopbilen att hämta ens sopor utanför huset är näst intill omöjligt. Skulle det stå en soptunna någonstans är det EN sådan där grön tunna vi även har i Sverige och den ska räcka till ett helt område. När den blir full slängs påsarna bara bredvid för kråkor och hundar att slita upp och sprida ut över vägen. Så himla mysigt!

Stackars hundarna som ingen bryr sig om.

Stackars hundarna som ingen bryr sig om.

All denna skit som kastas ut blir dock till mat för hundar och kor. Ofta ser jag samma rädda hundar leta bland sopberget på min gata. Så visst, lite mat får de ju i sig (bajsiga blöjor, gamla brödstumpar och ruttna mjölkpaket …) men de skaffar sig också väldigt fort mask i magen och blir än mer undernärda. Många kor avlider också på grund av alla plastpåsar de försöker äta upp.

2.4

Dog Fights
Det är tal om att det återigen ska bli lagligt med organiserade tjurslagsmål här i Goa, där människor står på ett fält och tittar på när två stackars uppjagade tjurar slåss och så satsar man pengar på vem som ska vinna. Detta försöker nu vissa människor tvinga politiker göra LAGLIGT igen.

Nu har det även börjat gå rykten om att det organiseras hundslagsmål och många försöker avla fram en blandning mellan gatuhundar och pitbulls för att kunna använda dessa i träningssyfte för att deras pitbulls ska bli starka. Hundfighter som dessa är endast för underhållnings- och spelsyfte och är vanliga uppe i norra delarna av Indien. Riktigt vidrigt!

Fionna, som jag skrev om i förra inlägget, berättade att de så sent som förra veckan fått in en jätterädd hund till kliniken för sterilisering och han hade en mycket distinkt pitbullkropp. Ni kan ju bara tänka er hur det kommer bli här i Goa om små snälla gatuhundar börjar mixas med pitbulls och kastas ut på gatorna!! Hujeda mig!

Nedan bifogar jag några artiklar angående hundslagsmål i Indien. Några innehåller videos och hemska bilder, så en varning utfärdas för starka bilder.

Och så är det översvämning i Chennai i östra Indien …

flood

Skriv gärna på för att stoppa att tjurfighter blir lagligt i Goa!!
https://www.change.org/p/secretary-goa-legislature-secretariat-keep-the-ban-on-bullfighting-in-goa

Petition om man vill skriva på för att förbjuda hundslagsmål i norra Indien: https://www.change.org/p/indian-governmet-people-of-india-stop-dog-fights-in-rajasthan?recruiter=320001331&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=autopublish&utm_term=mob-xs-no_src-no_msg&fb_ref=Default

http://timesofindia.indiatimes.com/home/sunday-times/deep-focus/Latest-metro-sport-Dogs-in-the-ring/articleshow/47658927.cms

http://timesofindia.indiatimes.com/city/gurgaon/Outrage-as-pet-thrown-into-dog-fight-picture-posted-online/articleshow/47578897.cms

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Att få den utvalda

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…