Sommarquiz om hundar

Sommarquiz om hundar

Här kommer ett litet sommarquiz om hundar för er som är på väg någonstans och har tid att fördriva. 

1. Hur många hundar finns det på jorden?

Svar: Man räknar med att det totalt finns cirka 900 miljoner hundar! Men kanske bara 17-24 procent av dessa är husdjur som bor i människors hem. Många hundar lever runt byar och städer och inte i en människofamilj.

2. Vilket djur är det mest populära husdjuret i världen?

Svar: Nej, det är faktiskt inte hunden. Hund kommer på tredje plats, om man räknar till antalet. Gissa vad som kom först då? Fiskar såklart! Och på plats nummer två kommer katt. Efter hund kom fågel, hamster och marsvin.

3. Varför behöver du en hund?

Svar: Klurig fråga. Detta är ju personligt. Men en hund kan erbjuda tröst och lindra dina bekymmer. Flera studier visar att hundar och terapihundar hjälper till att lindra stress och ångest. Till och med att bara klappa en hund sänker blodtrycket, hjärtfrekvensen, bromsar andningen och slappnar av muskelspänningar.

4. Är hundar smartare än katter?

Svar: Ja, det svarar såklart katt- och hundägare olika på. Men rent vetenskapligt ligger det till så här: Hjärnan förlitar sig på neuroner för att bearbeta information. Ju fler neuroner ett djur har i sin hjärnbark, desto mer information kan det bearbeta, och desto rikare är sannolikt dess mentala förmåga. Det betyder att hundar har potential för mer komplext och flexibelt beteende än katter. Av det enkla skälet att de har fler neuroner i sin hjärnbark.

5. Vad är det bästa med hund?

Svar: Det enkla svaret är ju därför att de är bäst! Men varför är det så? Jo, hundar är otroligt lojala, de tröstar, skyddar och älskar sina människor villkorslöst, vilket gör hundar överlägsna alla andra husdjur där ute. Det är alla vi hundägare i alla fall överens om!

Aktuellt