Snabbare förälskelse i hundvalp än i partner

Snabbare förälskelse i hundvalp än i partner

Viftande svansar, blöt pussar och bedjande ögon – ingredienser som går rakt in i våra hjärtan. Efter trettio minuter utsöndras kärlekshormon när man har träffat sin drömhund, medan det tar ända upp till sex månader att bli kär i en person. 

Nu är det bevisat att det går fortare att förälska sig i söta hundvalpar än i en blivande partner. Mer än hälften av respondenterna säger att de kände sig förälskade inom en halvtimme efter mötet med sin hund. Fyra av tio i undersökningen, med över 2000 respondenter är utförd på initiativ av Agria Djurförsäkring i England, beskriver tillfället då de mötte sitt husdjur som kärlek vid första ögonkastet. Något som bara 16 procent upplevde när de träffade sin partner för första gången.

Människans bästa vän

– Hundarna tar våra hjärtan med storm, många upplever också att hunden ger oss mer bekräftelse och uppmärksamhet i vardagen än vår partner. Tänk bara på vem som är gladast när du kommer hem från jobben, säger Patrik Olsson, affärområdeschef sällskapsdjur, Agria Djurförsäkring.

Människans bästa vän, ja visst är det så. Hela två tredjedelar menar att hunden är deras bästa vän i världen, samtidigt som 64 procent föredrar att umgås med sin hund framför människor. Till och med till den grad att en fjärdedel i undersökningen föredrar att dela säng med sin hund framför sin partner.

– Hundar älskar sin husse eller matte ovillkorligt, och de är så duktiga på att visa sin kärlek, säger Patrik Olsson.

 

Aktuellt