Snabba vardagslekar del 3

Att öva balans tar verkligen inte lång tid, man kan öva på en planka över en å, eller ett nedfallet träd i skogen.

Tips & trix

Snabba vardagslekar del 3

Bestäm dig för att ge hunden en liten aktivering och lekar under varje promenad. Bara en. Som kan ta en enda minut. Det är början på vägen mot din förmåga att aktivera mycket mera. Det finns sätt att ge hunden kul uppgifter och lekar, också när tiden är knapp. Hundcoachen Johan Andersson ger dig tips anpassade till hur mycket tid du har.

  1. Göm dig
    Om du har hunden lös så börjar du gömma dig. När hundens uppmärksamhet är på något annat en liten stund, försvinner du. Om du vill kan du kalla in hunden, eller också får den själv upptäcka att du är borta och lösa problemet. Belöna med en godbit, ett matsök och din glädje.

Johan förklarar
Ett bra sätt att byta roller. Hunden blir uppmärksamma dig under er promenad i stället för tvärtom.

  1. Balans
    Balansövningar lär hunden massor om vad den klarar av. Gungande bryggor, en planka över en å eller två stubbar, en smal spång mellan två stolar, en vippbräda eller en gångbro på en lekplats (där hundar inte är förbjudna) ger hunden spännande uppgifter. Allt du hittar under er promenad.
  2. Hundmöte
    Ni möter en främmande hund med ägare på promenad. Sätt din hund och fråga den mötande om du får träna lite. Se till att din hund sitter (eller ligger) kvar när du hälsar på den mötande hunden. Om du är osäker så kan du binda fast din hund först. Men var nära den när du hälsar på nykomlingen.

Johan förklarar
En bra och ganska svår övning. Men väldigt nyttig. Du lär din hund att det är du som tar kontakt med mötande. Bäst är förstås om din hund redan är bra på vänta eller stanna kvar. Första gångerna gör du övningen kort, för att inte stressa din hund för mycket. När du helt kort hälsat färdigt gör du kul saker med din hund, kelar, kastar ut en godisbit hunden får ta efter ett Varsågod eller liknande. Själva mötet tar en minut, ert samspel efteråt får ta fyra. Efter det är hunden glad, den har din uppmärksamhet.

Snabba vardagslekar del 1

Snabba vardagslekar del 2

Snabba vardagslekar del 3

Snabba vardagslekar del 4

Snabba vardagslekar del 5

Snabba vardagslekar del 6Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Är din hund för tjock?

Våra experter

Hur farligt är algblomning?

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…