SM i draghund helgen 22-25 mars

SM i draghund helgen 22-25 mars

Skellefteå brukshundklubb i samarbete med Svenska draghundsportförbundet arrangerar SM i Draghund under SM-veckan i Skellefteå den näst sista helgen i mars.

SM-veckan är ett samarbetsprojekt mellan Riksidrottsförbundet (RF) och SvT och arrangeras för 9:e året. SM-veckan är öppen för alla 71 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet och genomförs i en och samma stad, såväl sommar som vinter. I vinter kommer 27 idrotter att genomföra sina SM-tävlingar under SM-veckan i Skellefteå. Bland dessa ingå SM i draghund.

-Det är en sport på frammarsch, säger Anette Rönnberg, generalsekreterare i Svenska Draghundsportförbundet. Jag ska tävla själv,  linkörning på lördag och en stafettsträcka på söndagen.

Under fyra dagar räknar man med cirka 260 starter och 30 stafettlagar. I nordisk stil är korthårig vorsteh den vanligaste rasen, i släde är blandraser och siberian husky vanligast.

Vill du dit och hejja? Draghund, skidorientering och längdskidor kommer samsas på Vitbergets skidstadion som ligger cirka 1 km norr om centrala Skellefteå. Draghundsbanan går på fina och hundkörarvänliga spår på Vitberget. Ekipagen kommer att synas till stor del från publikplatser. Combined och släde masstart planeras att sändas i SvT Play.

Tävlingsprogram

Torsdag 22 mars

COMBINED  Domare: Cathrine Carlsson och Owe Johnson. Första start preliminärt kl. 14:00

Fredag 23 mars

PULKA Domare: Cathrine Carlsson och Pether Eriksson. Första start preliminärt kl. 13:00

Lördag 24 mars

LINA & SLÄDE 4-spann PROLOG Domare: Ulrika Haapaniemi och Pether Eriksson.

Första start preliminärt kl. 15:30

Söndag 25 mars

STAFETTER & SLÄDE 4-spann MASSTART Domare: Ulrika Haapaniemi och Pether Eriksson.

Första start preliminärt kl. 11:30

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Ung och dum?

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…