SM i draghund helgen 22-25 mars

SM i draghund helgen 22-25 mars

Skellefteå brukshundklubb i samarbete med Svenska draghundsportförbundet arrangerar SM i Draghund under SM-veckan i Skellefteå den näst sista helgen i mars.

SM-veckan är ett samarbetsprojekt mellan Riksidrottsförbundet (RF) och SvT och arrangeras för 9:e året. SM-veckan är öppen för alla 71 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet och genomförs i en och samma stad, såväl sommar som vinter. I vinter kommer 27 idrotter att genomföra sina SM-tävlingar under SM-veckan i Skellefteå. Bland dessa ingå SM i draghund.

-Det är en sport på frammarsch, säger Anette Rönnberg, generalsekreterare i Svenska Draghundsportförbundet. Jag ska tävla själv,  linkörning på lördag och en stafettsträcka på söndagen.

Under fyra dagar räknar man med cirka 260 starter och 30 stafettlagar. I nordisk stil är korthårig vorsteh den vanligaste rasen, i släde är blandraser och siberian husky vanligast.

Vill du dit och hejja? Draghund, skidorientering och längdskidor kommer samsas på Vitbergets skidstadion som ligger cirka 1 km norr om centrala Skellefteå. Draghundsbanan går på fina och hundkörarvänliga spår på Vitberget. Ekipagen kommer att synas till stor del från publikplatser. Combined och släde masstart planeras att sändas i SvT Play.

Tävlingsprogram

Torsdag 22 mars

COMBINED  Domare: Cathrine Carlsson och Owe Johnson. Första start preliminärt kl. 14:00

Fredag 23 mars

PULKA Domare: Cathrine Carlsson och Pether Eriksson. Första start preliminärt kl. 13:00

Lördag 24 mars

LINA & SLÄDE 4-spann PROLOG Domare: Ulrika Haapaniemi och Pether Eriksson.

Första start preliminärt kl. 15:30

Söndag 25 mars

STAFETTER & SLÄDE 4-spann MASSTART Domare: Ulrika Haapaniemi och Pether Eriksson.

Första start preliminärt kl. 11:30

 

ANNONS

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Vaccinationer – rätt skydd är viktigt

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret