Visst fungerar hundtricket!

Visst fungerar hundtricket. Det är lättare att träffa en ny partner om man har hund. Bild Getty Images.

Så lyckas du på Tinder

Visst fungerar hundtricket!

En hund är verkligen mannen och kvinnans bästa vän när det gäller att hitta en ny kärlek. En ny engelsk studie visar att hundtricket verkligen fungerar.

Det finns ju något som kallas för hundtricket, att om man söker en ny kärlek så underlättar det oerhört att bara ha en hund och gå lite promenader. Det är ett av de bästa sätten att få kontakt med det motsatta könet, eller vem man nu är intresserad av.

Hundtricket på Tinder

Och nu har det visat sig att hundtricket även fungerar på Tinder. Fungerar det på Tinder borde det troligtvis fungera på andra dejtingsajter likväl. Både män och kvinnor blir mer attraherade av den person som är på bild, om det dessutom är med en hund på bilden. Det är ett engelskt företag som undersökt effekten av att ha med en hund på profilbilden på nätdejtingsajten och effekten lät inte vänta på sig! Såklart en vovve gav mervärde… det är ju så hundtricket funkar.

Så letar du partner, och har du hund, då är det absolut värt ett försök att lägga upp en ny bild med vovven och du tillsammans!  I genomsnitt fick män 38 procent mer svajps (svep) på Tinder om det fanns en vovve med på profilbilden. Effekten för kvinnor med hund med på bilden var en ökning på 69 procent!

En ökning på 200 procent

Studien följde en man och kvinna som sökte partner på dejtingsajter under en två veckorsperiod. Den första veckan använde de en enda profilbild med enbart dem själva. Den andra veckan bytte de profilbild, och la upp en bild med sig själva och sin hund. Och som sagt, effekten lät inte vänta på sig.

Den manliga kandidaten Dan, 24, såg antalet matchningar öka med 30 procent och superlikes ökade med 200 procent. Antalet meddelanden ökande med 75 procent. Några av meddelanden var till och med specifikt om hunden Ted.

Kvinnan, Gemma, fick också fler matchningar, en ökning på 22 procent, och superlikes (en ökning på 100 procent) när hennes hund Ralph var med på profilbilden.

-Jag märkte också att det var en bra samtalsstartare. Särskilt för män som själva hade hund, eftersom hunden genast ger dig en gemensam grund. Jag har redan varit på date med en hundägare!

Bra start på konversationen tack vare hundtricket

Enligt Dan verkade det som om man var mer tillgänglig och lättare att relatera till när man la upp en bild tillsammans med sin hund.

-Det är så mycket bättre att starta en konversation med ”din hund är så söt” snarare än ett vanligt ”hej”, säger Dan. Även om jag fortfarande är singel har det visat mig att det finns några härliga människor där ute. Vem vet – nästa gång jag går på en första date kanske vi byter drinken på en bar till en hundpromenad?

Vill du läsa mer?

I nummer 3/2019 av Härliga Hund skriver vi mer om hundtricket – och bevisar återigen att det verkligen fungerar.

Här kan du teckna en prenumeration på Härliga Hund! Jag vill veta mer om prenumeration!


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Övningen ”dirigenten”

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…