Så här många hundar får julklapp

Så här många hundar får julklapp

Under fjolåret tvingades många att stanna hemma och fira jul på egen hand. Att tillbringa tid tillsammans med familjen känns kanske därför viktigare än någonsin detta år. Precis som övriga familjemedlemmar förtjänar även våra fyrfota vänner att skämmas bort under julen och hela 9 av 10 husdjur får också en julklapp. Men kom ihåg att den bästa gåvan du ger är kvalitetstid. Inget slår en lugn och gosig stund tillsammans med dig.

Sällskapet är bäst

I en färsk julundersökning från Arken Zoo, omfattande 28 416 djurägande kunder, svarade en majoritet (54 procent) att det bästa med att ha ett husdjur i jultider är just sällskapet. Det näst bästa är att man tillbringar mer tid tillsammans med sitt husdjur (19 procent).

Mer än hälften vill ha mer tid

Att leka med sin hund eller katt är bland det bästa man kan göra. Det främjar både djurets sociala utveckling och hjälper till att stärka relationen mellan er. Julundersökningen visade att en av tre (28 procent) lägger mellan 1–2 timmar dagligen på att gosa och leka med sitt husdjur. Samtidigt svarade hela 57 procent att de önskar att de hade mer tid att gosa med sitt husdjur. Andra intressanta fynd från undersökningen:

  • Svenska djurägare gillar att skämma bort sina pälsklingar, nio av tio (89 procent) ger sitt husdjur minst en julklapp och majoriteten ger två paket (37 procent). Mest generösa är hundägarna där 92 procent ger sin hund en julklapp, kattägare å andra sidan är något snålare (86 procent).
  • De vanligaste julklapparna som djurägare ger är leksaker följt av godis samt bädd eller filt.
  • Husdjuren deltar i julfirandet och ”ger” julklappar till sina tvåbenta vänner. Givmildast är hundar där 49 procent ger bort en julklapp, följt av kanin (46 procent) och katt (43 procent).
  • Av husdjursägarna som svarade att de brukar skicka julkort (64 procent) svarade 56 procent att de alltid inkluderar sitt husdjur i familjens julkort.

Källa: Arken Zoo


Aktuellt