Lätta recept: Mumsigt godis för valpen

Lätta recept: Mumsigt godis för valpen

Det finns en mängd olika recept på hundgodis som både är lätta och roliga att göra själv. De här två recepten innehåller rena och bra ingredienser med en trevlig konsistens till din älskling. Passar både valpen och den vuxna hunden!

Visst, det tar lite tid, men att göra eget hundgodis är ett bra sätt att se till att din fyrbenta vän får i sig bra ingredienser. Torkad blodpudding och köttfärs är två bra exempel på sådant som de flesta hundar tycker om. Här delar vi med oss av recept på hur du gör det hemma:


Torkad blodpudding

1. Skär blodpuddingen i små tärningar.

2. Sätt på ugnen på låg värme – cirka 100 grader.

 3. Lägg bitarna i en bakplåtspappersinklädd ugnssäker form.

4. Du kan torka godisbitarna alltifrån 30 minuter till ett par timmar beroende på hur torra du vill att bitarna ska vara. Känn efter själv när konsistensen är sådan som din hund gillar.

5. Färdiga att avnjutas av din hund.

 

Köttfärsgodis

 1. Mixa ca 400 gram köttfärs med två ägg och en matsked mjöl. Ett tips är att använda fiberhusk som är bra för valpens mage och gör att smeten lättare hålls samman, utan att du behöver använda gluten.

 2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Få gärna smeten så jämn och tunn som möjligt för att få bra storlek på godisbitarna.

3. Sätt in plåten med smeten i ugnen på ungefär 175 grader. Du kan även hålla luckan något öppen för att eventuell vattenånga ska komma ut.

4. Ta ut plåten efter en halvtimme, eller när smeten är torr på ovansidan.

 5. Vänd på smeten och skär den i avlånga remsor.

6. Sätt in plåten igen i några minuter så att även den tidigare undersidan blir torr.

7. Ta ut dem ur ugnen och klipp godisremsorna i små bitar.

8. När de har svalnat är de redo att servera till din vovve.

 

 

 

Aktuellt