Polishunden Fight glömdes
– sprang till jobbet på egen hand

Polishunden Fight glömdes

Missar husse att man ska med till jobbet så får man ta saken i egna händer, eller tassar! Ja, det fick polishunden Fight göra när hans husse, polisen och hundföraren Jörgen Johansson helt enkelt glömde ta med honom till arbetet.

Då hade hans hund, den tyska schäfern Fight, löst det hela på eget vis. När husse stängde ytterdörren och körde iväg ensam så tog han sig själv ut och sprang till polisstationen. Och hann uppenbart dit innan husse.

Fight hann först

För när husse väl var framme vid stationen och öppnade bakluckan för att släppa ut Fight, då var han ju inte där. På väg för att vända och åka hem för att hämta Fight ringer telefonen.

-Det är en kollega till mig som säger att Fight sitter utanför personalingången och väntar, säger Jörgen Johansson till Kuriren.

Fight hade sprungit två kilometer för att komma till polisstationen i tid till jobbet.

-Han hade säkert sett att bilen åkte i väg och tänkt väl: ”Vad fan, lämnar ni mig hemma? Jag ska ju jobba!” Det är rätt komiskt, säger han till tidningen.

Den nioåriga schäfern Fight är en patrullhund i yttre tjänst för polisen i Östra Norrbotten. Han är tränad att i att söka narkotika, vapen och göra eftersök och beskrivs som en rutinerad hund av sin kollega.

 

 

 

 Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Är din hund för tjock?

Våra experter

Hur farligt är algblomning?

Tävla och vinn

Vinn boken om Molly – den fyrbenta detektiven