Polishunden Diezel går i pension

Foto: Polisen

Polishunden Diezel går i pension

Efter lång och trogen tjänst avslutar polishunden Diezel sin tjänst. Nu avtackas han av sina kollegor inom Polisen Västmanland.

I fredags den 16 augusti var det dags för polishunden Diezel att tacka för sig som polishund. Efter sju år i tjänst hos polisen i Västmanland så är det tid att vila upp sig och njuta lite av andra saker i livet. Under sina år som polishund har Diezel spårat upp vilsna, sjuka och räddat liv. Han har gripit tjuvar och rymlingar, hittat narkotika, vapen, stöldgods och annan avgörande bevisning.

En välförtjänt pension

Han har alltid försvarat sin hundförare och aldrig backat från hennes sida. Diezel stora styrka har varit hans skarpa nos, som oavsett underlag fångat upp många spår som hans förare tvivlat starkt på. Fler gånger har hon efteråt fått erkänna att hon borde litat på Diezels nos hela tiden, ” skriver polisen på Facebook.

Polishunden Diezel

”Hans sista arbetspass bjöd på en del jobb för Diezel. En patrull i Sala observerade två bilar på en grusväg mellan Ransta och Sala. När patrullen ska kontrollera personerna så springer det tre från bilen. Diezel med förare åker till platsen och tar upp ett spår som går i svår terräng, över åkrar, in i mera skog och fler åkrar passerar de, fram till en gård och i ett dike intill gården anträffas 3 stycken personer. Diezel spårade i minst 6km. ”

Vi tackar Diezel för lång och trogen tjänst hos Polisen Västmanland!

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret