Klart hundkompisen också ska ha fredagsmys! En slice leverpizza framför TV-n gör garanterat succé. Receptet ger en stor eller två små pizzor.
DU BEHÖVER:
1 dl mald kycklinglever
4 dl lantbrödsmjöl, 4 sädesslag.
1/3 dl rapsolja
2 msk bakpulver
1–2 dl vatten
Topping:
mozarella eller mild riven ost
tomatpuré
kryddor, t ex oregano eller basilika
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Finfördela kycklinglevern i en matberedare. Blanda i mjöl, bakpulver, rapsolja och vatten och knåda till en smidig det.
2. Kavla eller tryck ut degen på mjölat bakbord. Den ska vara ungefär 1 cm tjock. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
3. Bre på ett tunt lager tomatpuré, krydda och strö över den rivna osten. Grädda pizzan i ugnen i 30–40 minuter tills den fått fin färg.
4. Ta ut och låt svalna och torka i rumstemperatur. Skär pizzan i lagom stora tårtbitar. De som blir över går bra att frysa in.