Passar en kerry blue terrier dig?

Passar en kerry blue terrier dig?

Kerry blue terrier utstrålar livlighet och intensitet. Det är en stolt hund och det syns. Men de allra flesta kerry blue ser kaxigare ut än de är.

Den här ganska stora terriern är lekfull och intensiv, den är sugen på det mesta och gillar när det händer saker. Inget för den inbitne soffliggaren alltså.

Kerry blue terrier gillar närhet, den vill ha mycket uppmärksamhet och gärna kroppskontakt.

Rasen är livlig och kan helt klart kallas tidskrävande. Men den som lägger ner den där tiden får en vän för livet. För trogen en intresserad och engagerad ägare, det blir en kerry blue.

Långsinthet finns inte i rasen, men oförtjänta korrigeringar kan hunden ta hårt. För trots kaxigheten är det här en ganska mjuk hund.

Både fysiskt och mentalt är rasen rustad för det mesta. Dessutom gillar kerry blue terrier att samarbeta. Egentligen passar alla former av organiserade aktiviteter, från kantarellsök och lydnadsträning till agility och nosarbeten.

Trots arvet som tjuvjägare är jaktlusten hos de flesta inte särskilt stor. Framför allt inte om jagandet dämpas tidigt.

En bra sak med rasen för en pedantisk ägare är att den inte fäller. Pälsen trimmas, den klipps vid behov – vilket betyder minst en gång varje månad om hunden förbereds för utställning.

Skogspromenader uppskattas storligen. Men i pälsen, framför allt i det yviga skägget, hänger delar av skogen med hem.

Det här är en aktiv, ganska intensiv men samarbetsvillig terrier som kräver en del tid och tålamod men som utan krav ger kärlek och sällskapslust tillbaka.

Aktuellt