Passar en italiensk vinthund dig?

Passar en italiensk vinthund dig?

En italiensk vinthund anses behaglig, tillgiven och mycket kelsjuk och passar en ägare som vill ha mycket fysisk kontakt med sin hund.

Den vill gärna stå i centrum och kan därmed också vara ganska krävande när det gäller uppmärksamhet. Att vara ensam hemma är ingenting för denna italienare som trivs bra bland både stora och små människor och helst även lever tillsammans med rasfränder i familjen.

Temperamentet är livligt och rasen är intelligent och nyfiken.

Under den eleganta fasaden hittar vi en snabb och vig men även tålig och stark liten jakthund – socialisering med små husdjur (katt, kanin) kan vara behövlig tidigt.

Agility, lure coursing, viltspår och att bara få springa fritt efter egen vilja då och då är aktiviteter som brukar uppskattas.

Denna italienare kan skälla ibland för att larma, men i grunden är det en tystlåten hund som går att dämpa om man jobbar på det tidigt.

Pälsvården tar ingen längre tid i anspråk. Rasen fäller minimal, är mycket renlig och luktar faktiskt inte hund.

Kyla är normalt inget problem så länge hunden får röra på sig och det inte handlar om längre stunder, men när det regnar och blåser kurar den italienska vinthunden helst inomhus.

Glöm inte att förse sovplatsen med ett gosigt täcke, annars finns stor risk att den hittar din säng…

Mer om rasen hittar du på svenska specialklubben Svenska Vinthundklubben, www.svvk.se

Aktuellt