Passar en dvärgpinscher dig?

Passar en dvärgpinscher dig?

Mitt i är en bra plats tycker en dvärgpinscher. Den är gärna tillsammans med sin älskade familj för att med glädje upptäcka nya saker.

  • Den är livlig och mycket nyfiken, så pass nyfiken så om den har blivit begränsad sin frihet så lägger den en hel del tid på att gräva sig ur eller hoppa/klättra över staket som hindrar dess upptäckarglädje. Så bäst är att vara tillsammans, och barn i familjen är inget hinder tycker denna sällskapshund. Små familjemedlemmar och en dvärgpinscher gillar varandra, huvudsaken är att tagen är schyssta och på inget sätt hårdhänt och dumt från barnets sida.
  • Hunden behöver arbeta och aktiveras mycket mentalt för att må bra. En tidig social träning för en trygg framtid är något du behöver lägga tid på.
  • Hunden anpassar sig till stor del efter hur du lever men den behöver röra på sig i form av till exempel långa sköna promenader, då kan de sen mysa och gosa. Andra uppskattade aktiviteter är agility, freestyle, nosework och viltspår.

Historia

Med ett ursprung som gårdshund är dvärgpinschern tillgiven sin ägare. Den gillar att vara där husse eller matte är och ges den möjligheter till ett väl balanserat hundliv, med kärleksfull men bestämd uppfostran, så blir den en följsam vän under många år.

Det var under 1870-talet som dvärgpinschern på allvar började avlas fram. Tidigare hade de miniatyrexemplar av pinscher som föddes avlivats då de inte kunde användas till det som pinschern var tänkt till, nämligen utrotare av råttor. Den mindre varianten föll dock den tyska aristokratin i smaken under 1600- och 1700-talen och dvärgvarianten, dvärgpinscher, började avlas fram. År 1905 kom det första exemplaret till Sverige och idag har vi drygt 4 000 individer här i landet.

Dvärgpinschern är en tålig och härligt karsk hund med en stark självständighet. Krymp ner en dobermann så kanske du lättare kan föreställare dig hur en dvärgpinscher är till sinnelaget.

Snabbt tar den in vad som förväntas av den – om lärdomarna kommer i form av för hunden trevligt motiverande uppgifter förstås, börjar det tragglas och tjatas, ja då tar den egna beslut.

Dvärgpinschern beskrivs av Svenska Kennelklubben i dess rasbeskrivning; Dvärgpinschern är livlig, temperamentsfull, självsäker och balanserad. Detta gör den till en trevlig familje- och sällskapshund

Aktuellt