Passar en bullterrier dig?

Passar en bullterrier dig?

Bullterriern är en sällskapshund av stora mått. Den älskar sina människor, både stora och små, och vill gladeligen vara där ni är.

Om du väljer en bullterrier så ska du verkligen ha tid med den eftersom det här är en ras som inte vill, och inte bör, lämnas ensam längre stunder. Om den, liksom alla hundar med separationsångest, lämnas ensam hemma så är risken stor att den börjar gnaga och dra i vad den kommer åt, och mycket av detta kan också hamna i magen på hunden.

Spontan och glad

Bullterriern är en spontan och glad hund som bör ha fartfyllda aktiviteter där den får jobba och rasa av sig. Fysiskt så är den väldigt stark och är blixtsnabb i rörelserna om den vill. Agility, viltspår eller nosework kan vara en rolig uppgift som ger en nöjd hund. Men du får reda ut vad just din bullterrier gillar. Är den road av aktiviteten så går den in helhjärtat för uppgiften, annars förmodligen inte.

Socialisering

Bullterriern utvecklas bäst av tidig socialiseringsträning, och oavsett ras ska man vara försiktig med sporadiska möten med jämnåriga och samkönade under unghundstiden. En hanhund tillsammans med en annan hanhund kan sluta med bråk, och då kan bullterriern vara både stark och uthållig. Bullterriern funkar oftast bäst tillsammans med hundar av motsatt kön.

Skötsel

Skötseln är väldigt enkel. Bad och borstning när det behövs, vilket inte är ofta så den tiden kan läggas på till exempel en massa mys, något som den här rasen fullkomligt älskar.

Mer om bullterrier finns att läsa hos rasklubben Svenska Bullterrierklubben, www.svbtk.com

Aktuellt